Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Zelensky: Υπάρχουν χώρες που δεν θέλουν σύνοδο κορυφής για Ουκρανία, λόγω σχέσεων με Ρωσία

Παραδοχή Zelensky: Υπάρχουν χώρες που δεν θέλουν σύνοδο κορυφής για Ουκρανία, λόγω σχέσεων με Ρωσία
Η πλειοψηφία είναι με το μέρος μας, αλλά ορισμένοι εξακολουθούν να ισορροπούν στις σχέσεις τους μεταξύ τους και των ίδιων τους Ρωσία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Volodymyr Zelensky παραδέχτηκε ότι δεν θέλουν όλες οι χώρες να πάνε στη σύνοδο κορυφής της Ουκρανίας στην Ελβετία λόγω των σχέσεων με τη Ρωσία.
«Έχουμε τα πάντα έτοιμα. Περιμένουμε τους εταίρους μας να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο, γιατί όλοι οι εταίροι πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι θα το κάνουν.
Η πλειοψηφία είναι με το μέρος μας, αλλά ορισμένοι εξακολουθούν να ισορροπούν στις σχέσεις τους μεταξύ τους και των ίδιων τους Ρωσία, γιατί κερδίζουν χρήματα επειδή έχουν συμβόλαια», είπε ο Zelensky σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CBS.
H πρόεδρος της Ελβετίας Viola Amherd ανέφερε προηγουμένως ότι ο Zelensky ζήτησε να διεξαχθεί μια σύνοδος κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία.
Όπως δήλωσε προηγουμένως ο επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Andriy Yermak, το Κίεβο θέλει να πραγματοποιήσει συνόδους κορυφής για να εγκρίνει την ουκρανική «φόρμουλα ειρήνης».
Ο Ελβετός υπουργός Εξωτερικών Ignazio Cassis σημείωσε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική από τη συμμετοχή της Ρωσίας στην ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί η ειρηνευτική διαδικασία χωρίς τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Είπε στο RIA Novosti ότι η Ρωσία θα προσκληθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης