Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Η κυβέρνηση κρατά την ASML στη χώρα με επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ στο Αϊντχόβεν

Ολλανδία: Η κυβέρνηση κρατά την ASML στη χώρα με επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ στο Αϊντχόβεν
Στην πόλη-έδρα του τεχνολογικού κολοσσού
Επενδύσεις ύψους 2,5 δισεκ. ευρώ στην περιοχή του Αϊντχόβεν υποσχέθηκε η ολλανδική κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να διασφαλίσει ότι η ASML δεν θα μεταφέρει τις δραστηριότητές της εκτός της χώρας.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων Micky Adriaansens, επιβεβαίωσε το ποσό. Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που αποκαλείται «Επιχείρηση Μπετόβεν» και έχει ως στόχο να συνεχίσει η παρουσία της ASML στην Ολλανδία. Τα χρήματα θα δοθούν για να βελτιωθούν η στέγαση, η εκπαίδευση, οι μεταφορές και το ηλεκτρικό δίκτυο.
Στην ανακοίνωσή του, το υπουργικό συμβούλιο ανέφερε επίσης ότι θα ληφθούν μέτρα, τα οποία δεν προσδιόρισε, για να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων, καθώς πολλές εταιρείες έχουν εκφράσει δυσφορία το τελευταίο διάστημα.
«Λαμβάνοντας αυτά τα μέτρα, η κυβέρνηση υποθέτει ότι η ASML θα συνεχίσει να επενδύει και θα διατηρήσει την καταστατική, φορολογική και πραγματική έδρα της στην Ολλανδία», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η ASML, από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μικροτσίπ στον κόσμο, είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρεία της Ευρώπης και η έδρα της βρίσκεται στο προάστιο Φελντχόβεν του Αϊντχόβεν.
Η εταιρεία προκάλεσε σοκ στην ολλανδική κυβέρνηση, αναγκάζοντάς την να αναλάβει δράση, όταν ο πρόεδρος της διαμαρτυρήθηκε δημοσίως αυτόν τον μήνα για την πολιτική που ακολουθεί, περιλαμβανομένου και του σχεδίου της να περικόψει το αφορολόγητο επίδομα διαβίωσης για τους μετανάστες υψηλής ειδίκευσης, καθώς κάτι τέτοιο θα δυσκόλευε την εταιρεία να προσλάβει προσωπικό.
Η εταιρεία υποστηρίζει επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει επενδύσει όπως θα έπρεπε για να βελτιώσει τις υποδομές στο αναπτυσσόμενο κέντρο τεχνολογίας του Αϊντχόβεν, από τους αυτοκινητόδρομους μέχρι τη στέγαση και το ηλεκτρικό δίκτυο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης