Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεμφυλική δικαστής ζητά άδεια να παρέμβει σε υπόθεση για τον νομικό ορισμό της «γυναίκας»

Διεμφυλική δικαστής ζητά άδεια να παρέμβει σε υπόθεση για τον νομικό ορισμό της «γυναίκας»
Τον περασμένο μήνα η McCloud, 54 ετών, ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από την έδρα τον Απρίλιο μετά από 14 χρόνια ως δικαστής απασχόλησης, επικαλούμενη το τοξικό κλίμα για τα τρανς άτομα στο Ηνωμένο Βασίλει
Ο πρώτος διεμφυλικός δικαστής του Ηνωμένου Βασιλείου ζητά άδεια για να συμμετάσχει στη δίκη σε μια κρίσιμη υπόθεση ανώτατου δικαστηρίου που θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τη νομική προστασία για τις τρανς γυναίκες, σύμφωνα με τον Guardian.
Η Victoria McCloud θα υποβάλει αίτηση παρέμβασης στην προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο που άσκησε η εκστρατεία For Women Scotland σχετικά με τον νομικό ορισμό της «γυναίκας».
Για τις γυναίκες, η Σκωτία αμφισβητεί κατά πόσον η νομοθεσία της κυβέρνησης της Σκωτίας που στοχεύει στη βελτίωση της ισορροπίας των φύλων στα δημόσια συμβούλια πρέπει να περιλαμβάνει τρανς γυναίκες.
Ο νόμος του 2018 για την αντιπροσώπευση των φύλων στα δημόσια συμβούλια (Σκωτία) αποτέλεσε αντικείμενο μακροχρόνιας δικαστικής αγωγής από την ομάδα.
Η McCloud δεν μπορεί να μιλήσει απευθείας στα μέσα ενημέρωσης λόγω δικαστικών περιορισμών. Μια φίλη της είπε: «Αυτό θα σήμαινε στην πράξη ότι γυναίκες σαν αυτήν [με πιστοποιητικό αναγνώρισης φύλου] θα έχαναν τα δικαιώματα ίσης αμοιβής με τους άνδρες και θα βιώσουν περιορισμένα δικαιώματα σε υπηρεσίες ή θα κινούνταν για να την αποκλείσουν από χώρους όπως οι γυναικείες τουαλέτες».
Ο Guardian κατανοεί ότι εάν η έκκληση For Women Scotland πετύχει, η McCloud και η οικογένειά της έχουν προβλέψει να μεταναστεύσουν σε ένα κράτος της ΕΕ όπου θα παρέμενε νομικά αναγνωρισμένη ως γυναίκα.
Τον περασμένο μήνα η McCloud, 54 ετών, ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από την έδρα τον Απρίλιο μετά από 14 χρόνια ως δικαστής απασχόλησης, επικαλούμενη το τοξικό κλίμα για τα τρανς άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην επιστολή παραίτησής της προς την κυρία αρχιδικαστή έγραψε: «Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το 2024 το παρόν δικαστικό πλαίσιο δεν είναι πλέον τέτοιο ώστε να είσαι και «τρανς» δικαστής στο Ηνωμένο Βασίλειο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης