Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή μοίρα για Zelensky, θα είναι παράνομα στην εξουσία από 21/5 – Lavrov: Μέχρι τότε ίσως τελειώσουν όλα για Ουκρανία

Σκληρή μοίρα για Zelensky, θα είναι παράνομα στην εξουσία από 21/5 – Lavrov: Μέχρι τότε ίσως τελειώσουν όλα για Ουκρανία
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δεν απέκλεισε πως δεν θα είναι πλέον απαραίτητο να αναγνωρίσει τον Zelensky στις 21 Μαΐου 2024
Το θέμα της παράνομης παραμονής του Volodymyr Zelensky στην ουκρανική προεδρία από 21 Μαΐου 2024 ίσως να μην έχει σημασία, καθώς στον χρόνο που απομένει μέχρι εκείνη την ημέρα – πάνω από 50 ημέρες – ενδέχεται να έχουν συμβεί πολλά.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δεν απέκλεισε πως δεν θα είναι πλέον απαραίτητο να αναγνωρίσει τον Zelensky στις 21 Μαΐου 2024.
Το θέμα της αναγνώρισης του Zelensky ως προέδρου της Ουκρανίας μπορεί να χάσει την επικαιρότητά του έως τις 21 Μαΐου, τόνισε ο Lavrov.
«Όσον αφορά τις 20 Μαΐου και τι θα συμβεί στις 21 Μαΐου, ας περιμένουμε μέχρι τότε.
Ίσως δεν χρειάζεται να παραδεχτούμε τίποτα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Zelensky αρνείται τις εκλογές

Έτσι σχολίασε τη δήλωση του Ρώσου μόνιμου εκπροσώπου στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya ότι η απόφαση του Zelensky να μην διεξαχθούν προεδρικές εκλογές τον καθιστά παράνομο από τις 21 Μαΐου.
Οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία έπρεπε να διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου 2024, αλλά δεν διεξήχθησαν λόγω στρατιωτικού νόμου και γενικής επιστράτευσης.
Ο Zelensky δήλωσε ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για εκλογές τώρα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το ζήτημα πρέπει να συζητηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας Mykola Azarov, η εξουσία του Zelensky εκπνέει στις 21 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης