Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kilinkarov (Ουκρανός πολιτικός): O Zelensky έδιωξε τον Danilov για να ενισχύσει την εξουσία του - Θα έχει προβλήματα σε λίγο

Kilinkarov (Ουκρανός πολιτικός): O Zelensky έδιωξε τον Danilov για να ενισχύσει την εξουσία του - Θα έχει προβλήματα σε λίγο
  O Zelensky απομάκρυνε τον Danilov, διορίζοντας στη θέση του τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Alexander Litvinenko
Η απομάκρυνση του Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας και Ασφαλείας της Ουκρανίας Alexey Danilov είναι μια προσπάθεια του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky να εδραιώσει την εξουσία εν μέσω ανησυχιών για τη νομιμότητά του, λέει ο Spiridon Kilinkarov, πρώην βουλευτής της Ουκρανικής Βουλής (Verkhovna Rada), ειδικός του κινήματος «Η άλλη Ουκρανία».
Την Τρίτη (26/3), ο Zelensky απομάκρυνε τον Danilov, διορίζοντας στη θέση του τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Alexander Litvinenko.
Ο Danilov είναι διαβόητος για τις σκανδαλώδεις δηλώσεις του.
Συγκεκριμένα, πριν από αρκετές ημέρες, πρόφερε λανθασμένα το όνομα του Ειδικού Αντιπροσώπου της Κίνας για τις Ευρασιατικές Υποθέσεις Li Hui με προσβλητικό τρόπο.
«Δεν πιστεύω ότι αυτή η παραίτηση συνδέεται με το προσβλητικό σχόλιο προς την κινεζική πλευρά.
Πιστεύω ότι συνδέεται μάλλον με την επιθυμία του Zelensky να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο την εξουσία του πριν από τις 21 Μαΐου, όταν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η νομιμότητά του.
Και έχει μεγάλα προβλήματα με το κοινοβούλιο.
«Δεν έχει βιώσιμη πλειοψηφία και πιστεύω ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μία τέτοια στο Κοινοβούλιο.
Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι το ζήτημα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης μπορεί να τεθεί στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Kilinkarov στο TASS.
Η Ουκρανία συζητά τώρα ενεργά το θέμα της νομιμότητας των σημερινών αρχών, καθώς οι κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές δεν μπορούν να διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης