Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Παρατείνονται τα μέτρα για τις εισαγωγές των ουκρανικών προϊόντων

ΕΕ: Παρατείνονται τα μέτρα για τις εισαγωγές των ουκρανικών προϊόντων
Ο συμβιβασμός θα παρουσιαστεί τώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Σχετικά Άρθρα
Σε συμφωνία για τις εισαγωγές των ουκρανικών προϊόντων κατέληξαν οι πρέσβεις της ΕΕ, για παράταση των εμπορικών μέτρων, διασφαλίζοντας μια ισορροπημένη προσέγγιση μεταξύ της στήριξης προς την Ουκρανία και της προστασίας των γεωργικών αγορών της ΕΕ, αναφέρει η βελγική προεδρία του συμβουλίου με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.
Ο συμβιβασμός θα παρουσιαστεί τώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μια ταχεία συμφωνία.
Ωστόσο, η ΕΕ προχωρά σε αυστηροποίηση των περιορισμών για τις εισαγωγές σημαντικών ουκρανικών τροφίμων. Συγκεκριμένα, το σιτάρι θα εξαιρεθεί καθώς η Ιταλία έλαβε δέσμευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει εάν οι τιμές υποχωρήσουν σημαντικά, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς πλεονασμάτων ουκρανικών δημητριακών με δημόσιο χρήμα.
Η ΕΕ θα επιβάλει δασμούς στα πουλερικά, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βρώμη, τον αραβόσιτο, το μέλι και τα πλιγούρια εάν οι ποσότητες υπερβαίνουν τον ετήσιο μέσο όρο που εισάγεται μεταξύ Ιουλίου 2021 και Δεκεμβρίου 2023.
Η κίνηση θα κοστίσει στην Ουκρανία 330 εκατ. ευρώ σε ετήσια έσοδα εάν δεν μπορεί να βρει εναλλακτικές αγορές, από περίπου 240 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με μια αρχική πρόταση της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης