Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ευρωπαϊκά... απόνερα γεμάτα κοκαΐνη – Στην κορυφή Αντβέρπη και Άμστερνταμ

Τα ευρωπαϊκά... απόνερα γεμάτα κοκαΐνη – Στην κορυφή Αντβέρπη και Άμστερνταμ
Το infographic της Statista
Στην Αντβέρπη εντοπίζεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση κοκαΐνης σε απόνερα ευρωπαϊκής πόλης, με 1.722 χιλιοστόγραμμα ανά 1.000 ανθρώπους, όπως προκύπτει από τη μελέτη της αρμόδιας ευρωπαϊκής αρχής (European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction).
Ακολουθεί το Άμστερνταμ, καθώς στις δύο πόλεις είναι γνωστό πως έχουν κατασχεθεί ουκ ολίγες φορές μεγάλα φορτία κοκαΐνης σε απόπειρες να «περάσουν» από τα λιμάνια. Επίσης, μεγάλες ποσότητες διαπιστώθηκαν σε Leeuwarden (1.192 mg) και Ρότερνταμ (1.088 mg).
Όπως φαίνεται και στο παρακάτω περιεκτικό infographic της Statista, το «βάθρο» συμπληρώνει η Ζυρίχη, ενώ ακολουθούν Βαρκελώνα, Παρίσι, Βρυξέλλες, Ζάγκρεμπ και Πόρτο.
Γενικότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πόλεις στο Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ισπανία είχαν τα υψηλότερα επίπεδα κοκαΐνης στα απόνερα, ενώ χαμηλότερα επίπεδα βρέθηκαν στις περισσότερες πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης.
Σύμφωνα με την έκθεση, όταν εξέτασε μια σειρά από πόλεις εκτός Ευρώπης, η Βραζιλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έδειξαν παρόμοια επίπεδα χρήσης κοκαΐνης.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τα λύματα 88 πόλεων σε 23 χώρες της ΕΕ και της Τουρκίας - Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα.
6951.jpeg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης