Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λετονία: Persona non grata κηρύσσεται Ρώσος διπλωμάτης - Εντολή για απέλαση από τη χώρα

Λετονία: Persona non grata κηρύσσεται Ρώσος διπλωμάτης - Εντολή για απέλαση από τη χώρα
Η Ρίγα κατηγορεί τους διπλωμάτες της Μόσχας για «υποκίνηση μίσους εντός της λετονικής κοινωνίας»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Krisjanis Karins αποφάσισε να κηρύξει έναν από τους Ρώσους διπλωμάτες στη Ρίγα persona non grata.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα, δόθηκε εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι τις 10 Απριλίου.
«Ο Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Λετονίας αποφάσισε να κηρύξει έναν από τους διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας persona non grata. Ο Ρώσος διπλωμάτης πρέπει να εγκαταλείψει τη Λετονία έως τα τέλη της 10ης Απριλίου», αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν του λετονικού ΥΠΕΞ.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Λετονίας, νωρίτερα την Τετάρτη ο επιτετραμμένος της Ρωσικής Πρεσβείας Oleg Zykov κλήθηκε στο υπουργείο για το θέμα αυτό και «του εκφράστηκε η πιο αποφασιστική διαμαρτυρία» για τις «απαράδεκτες και προκλητικές δημόσιες δηλώσεις» της διπλωματικής αποστολής της Ρωσίας, η οποία μάλιστα καταγγέλλετα ότι ενήργησε κατά τον τρόπο αυτό «για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Σύμφωνα με το υπουργείο, η ρωσική πρεσβεία φέρεται «συνεχίζει τις εσφαλμένες δημόσιες δηλώσεις με στόχο την απαξίωση των κρατικών θεσμών και των αρχών του λετονικού κράτους και την υποκίνηση μίσους εντός της λετονικής κοινωνίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης