Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: O Salvini αποκηρύσσει τις συνθετικές μπριζόλες, τα κινεζικά αμάξια και τον ... πολεμοκάπηλο Macron

Ιταλία: O Salvini αποκηρύσσει τις συνθετικές μπριζόλες, τα κινεζικά αμάξια και τον ... πολεμοκάπηλο Macron
Η Ιταλία και η Ευρώπη θα πρέπει να κυβερνώνται από κεντροδεξιά κόμματα, όχι από τον Macron, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας και πρόεδρος της Λέγκας του Βορρά Matteo Salvini κλιμάκωσε έτι περαιτέρω την κριτική του προς τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη 27/3.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη νότια πόλη Basilicata, ο Matteo Salvini, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Λέγκα του Βορρά», τόνισε σχετικά: «Φυσικά, το κόμμα της Λέγκας έχει μια πολύ σαφή, συνεκτική ιδέα για την Ευρώπη. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κυβερνήσουμε με τους σοσιαλιστές, με τον Macron, με τους άρχοντες των συνθετικών μπριζόλων, των ατελείωτων προσγειώσεων, της έλλειψης ελέγχου στον ισλαμικό φανατισμό, των κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων πάση θυσία».
Η Ιταλία και η Ευρώπη θα πρέπει να κυβερνώνται από κεντροδεξιά κόμματα, όχι από τον Macron, πρόσθεσε.

«Δεν θέλω μια Ευρώπη που μιλά για πόλεμο

Ο κυβερνητικός εταίρος της Meloni, επέκρινε, επίσης την πρόσφατη πολεμοχαρή ρητορική του Γάλλου προέδρου προς τη Ρωσία.
«Δεν θέλω μια Ευρώπη που μιλά για πόλεμο, που τροφοδοτεί και απειλεί τον πόλεμο: η Ευρώπη γεννήθηκε για να υπερασπιστεί την ειρήνη. Οπότε όπου υπάρχει ο Macron και υπάρχουν πολεμοκάπηλοι, δεν υπάρχει Λέγκα, δεν είμαι εγώ», υπερθεμάτισε.
Το Σάββατο, σε μια συγκέντρωση των δεξιών ευρωπαϊκών κομμάτων στη Ρώμη, ο Salvini είχε κατηγορήσει τον Γάλλο πρόεδρο ότι ρισκάρει την ύπαρξη της Ευρώπης, με το να ισχυρίζεται, ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί η αποστολή δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης