Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κίεβο ετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση από τη Ρωσία – Οχυρωματικά έργα και στρατός παντού, φόβος στην Ουκρανία και για Λευκορωσία

Το Κίεβο ετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση από τη Ρωσία – Οχυρωματικά έργα και στρατός παντού, φόβος στην Ουκρανία και για Λευκορωσία
Σκάβονται νέα ορύγματα ενώ μέρη που προηγουμένως ήταν ερημωμένα έχουν τεθεί σε κατάσταση μάχης
Νέα οχυρωματικά έργα και στρατιωτικές θέσεις δημιουργούνται στο Κίεβο και την ευρύτερη περιοχή, αποκαλύπτει το Tass επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.
«Η ουκρανική άμυνα ενισχύεται σε όλη την περίμετρο, δημιουργούνται νέες θέσεις με στρατιωτικό προσωπικό», ανέφερε το πρακτορείο.
Κάτοικος στα βορειοδυτικά του Κιέβου επισημαίνει ότι στην περιοχή του πάρκου σε αυτό το τμήμα της πόλης, παλιές τάφροι που σκάφτηκαν πριν από ένα χρόνο τις τελευταίες μέρες καθαρίζονται και ενισχύονται.
Επίσης, σκάβονται νέα ορύγματα ενώ μέρη που προηγουμένως ήταν ερημωμένα έχουν τεθεί σε κατάσταση μάχης.
«Όπου υπήρχαν ξύλινες κατασκευές - καταφύγια από την κακοκαιρία - υπάρχει τώρα στρατιωτική παρουσία, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Η περιοχή Vyshgorod στην περιοχή του Κιέβου προς τη Λευκορωσία βρίσκεται επίσης υπό αυξημένο στρατιωτικό έλεγχο τις τελευταίες εβδομάδες, με στρατιωτικές θέσεις παντού.
Νωρίτερα, ειδικοί από την Ακαδημία Στρατιωτικών Επιστημών, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό National Defense, σημείωσαν ότι η Μεγάλη Βρετανία πρότεινε στο ΝΑΤΟ να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία και να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη γύρω από το Κίεβο και τα σύνορα με τη Λευκορωσία προκειμένου να απελευθερωθούν οι ουκρανικές δυνάμεις ώστε να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης