Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λονδίνο: Απαγορεύτηκε η κωπηλασία στον Τάμεση – Εντοπίστηκαν βλαβερά βακτηρίδια

Λονδίνο: Απαγορεύτηκε η κωπηλασία στον Τάμεση – Εντοπίστηκαν βλαβερά βακτηρίδια
Η ομάδα «River Action» είπε ότι οι έρευνες έδειξαν ότι τα βακτήρια προέρχονταν από λύματα που απορρίφθηκαν απευθείας στον ποταμό.

Έκτακτη ειδοποίηση έλαβαν οι κωπηλατικές ομάδες που προπονούνται και αγωνίζονται στον Τάμεση, καθώς εντοπίστηκαν υψηλά ποσοστά από κολοβακτηρίδιο (Escherichia coli), με αποτέλεσμα να ανασταλούν όλες οι δραστηριότητες στον ποταμό του Λονδίνου.
Οι κωπηλάτες που συμμετέχουν στον αγώνα σκαφών του 2024 μεταξύ της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ στο Λονδίνο είναι μεταξύ εκείνων που θα σταματήσουν τις προπονήσεις στον Τάμεση. Τα πληρώματα έχουν επίσης προειδοποιηθεί να καλύπτουν τα χέρια τους με γάντια και να φορούν παπούτσια όταν μπαίνουν και βγαίνουν από το σκάφος, για να μην έρχονται σε επαφή με το νερό.
Η ομάδα «River Action» είπε ότι οι έρευνες έδειξαν ότι τα βακτήρια προέρχονταν από λύματα που απορρίφθηκαν απευθείας στον ποταμό.
Κωπηλάτες από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ θα συμμετάσχουν στο ιστορικό Πρωτάθλημα 4,25 μιλίων στον Τάμεση το απόγευμα του Σαββάτου, τον 169ο αγώνα ανδρών και 78ο αγώνα γυναικών.
Ο διευθύνων σύμβουλος της «River Action», Τζέιμς Γουάλας, δήλωσε: «Είναι μια τραγική κατάσταση όταν οι ελίτ αθλητές λαμβάνουν οδηγίες υγείας ενόψει ενός ιστορικού αγώνα στο ποτάμι της πρωτεύουσας. Τα αποτελέσματα της ποιότητας του νερού μας δείχνουν τι συμβαίνει μετά από δεκαετίες παραμέλησης από την εταιρεία ύδρευσης Thames Water».
Όπως μεταφέρει το BBC σε δημοσίευμά του, το βακτήριο E. coli, το οποίο βρίσκεται στα κόπρανα, μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, κυστίτιδα, εντερικές λοιμώξεις και έμετο, με τις χειρότερες περιπτώσεις να οδηγούν σε δηλητηρίαση αίματος απειλητική για τη ζωή.
Η River Action, η British Rowing και η The Rivers Trust ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο και να διαχειριστεί τους ρύπους από το ποτάμι.
Έχουν εκδοθεί νέες οδηγίες για τα κωπηλατικά σωματεία σχετικά με την ασφάλεια σε μολυσμένα νερά, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στα πακέτα ενημέρωσης του Boat Race και στα δύο πανεπιστήμια.

row_c1540.png
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης