Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Γαλλία χρησιμοποιεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως πρόσχημα για να δημιουργήσει εμπόδια στους διπλωμάτες

Ρωσία: Η Γαλλία χρησιμοποιεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως πρόσχημα για να δημιουργήσει εμπόδια στους διπλωμάτες
Η Ρωσία καταγγέλλει τη γαλλική κυβέρνηση
Η γαλλική κυβέρνηση δημιουργεί άσκοπα εμπόδια για να παρεμποδίσει την εργασία και τη μετακίνηση των Ρώσων διπλωματών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, τους οποίους η Πόλη του Φωτός θα φιλοξενήσει στις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, κατήγγειλε ο Ρώσος πρέσβης στη Γαλλία Alexey Meshkov.
"Όχι μόνο έχουν αποκλείσει πλήρως τα θεσμικά μας όργανα, και συγκεκριμένα την πρεσβεία, από την παρακολούθηση και τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ακόμη και παρά τα πολυάριθμα αιτήματα, δεν είναι πρόθυμοι να μας παράσχουν εγγυήσεις ότι θα λάβουμε βασικές άδειες για να κινηθούμε στο κέντρο του Παρισιού, το οποίο θα είναι κλειδωμένο, ενώ εκεί βρίσκονται όλα τα γραφεία μας", δήλωσε ο απεσταλμένος στην τηλεόραση Rossiya-24.
"Το γραφείο του εισαγγελέα μας είπε ότι "αφού είστε διπλωμάτες, δεν μπορούμε να σας εκδώσουμε πάσο και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το υπουργείο Εσωτερικών".
Το υπουργείο Εσωτερικών, με τη σειρά του, αγνοεί όλα τα αιτήματά μας", εξήγησε ο πρεσβευτής.
Ο Meshkov δεν απέκλεισε ότι η πρεσβεία θα αναγκαστεί να λάβει ορισμένα μέτρα για την εκκένωση του διπλωματικού προσωπικού από το κέντρο της πόλης του Παρισιού.
"Δεν μας προσέθεσαν καν στον ειδικό ιστότοπο όπου το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τις άλλες πρεσβείες για τις πιθανές ενέργειές του", σημείωσε.
"Η πρόσβασή μας σε πληροφορίες έχει διακοπεί και οι πιθανότητες να περιοριστούν οι προσωπικές μας μετακινήσεις είναι μεγάλες", πρόσθεσε ο απεσταλμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης