Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova - Επίθεση στη Μόσχα: Οι ΗΠΑ στριμώχτηκαν στη γωνία - Απόδειξη ενοχής η επίρριψη της ευθύνης στο Ισλαμικό Κράτος

Zakharova - Επίθεση στη Μόσχα: Οι ΗΠΑ στριμώχτηκαν στη γωνία - Απόδειξη ενοχής η επίρριψη της ευθύνης στο Ισλαμικό Κράτος
Οι ΗΠΑ έσπευσαν να ρίξουν την ευθύνη στο ISIS ενώ η τρομοκρατική επίθεση ήταν εν εξελίξει, επισημαίνει η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
Οι ΗΠΑ μπήκαν από μόνες τους στη γωνία, ρίχνοντας την ευθύνη στο Ισλαμικό Κράτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus της Μόσχας, ακόμη και όταν το περιστατικό ήταν ακόμη σε εξέλιξη, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Το ίδιο το γεγονός ότι μέσα στις πρώτες 24 ώρες [μετά την επίθεση], ακόμη και πριν σβήσει η φωτιά, οι Αμερικανοί άρχισαν να ουρλιάζουν ότι δεν ήταν η Ουκρανία, νομίζω, είναι ένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Δεν μπορώ να ταξινομήσω κατά τα άλλα· είναι από μόνο του απόδειξη», τόνισε σχετικά η διπλωμάτισσα στον αέρα ραδιοφωνικής εκπομπής του Sputnik.
«Το δεύτερο γεγονός που πρέπει να σημειωθεί αφορά τις φωνές των ΗΠΑ ότι αυτό ήταν σίγουρα έργο του ISIS», επεσήμανε η κ. Zakharova.
«Φυσικά, η ταχύτητα με την οποία μπόρεσαν [να καταλήξουν σε τόσο ξεκάθαρα συμπεράσματα] είναι εκπληκτική. Τους πήρε μόνο λίγες ώρες για να φτάσουν σε ένα μικρόφωνο, να ανάψουν τα φώτα, να καλέσουν τον Τύπο και να βγάλουν ένα συμπέρασμα για το ποιος φταίει για αυτήν την τρομερά αιματηρή τρομοκρατική επίθεση», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Μόσχας.
«Νομίζω ότι εγκλωβίστηκαν σε μια γωνιά, γιατί μόλις άρχισαν να ουρλιάζουν ότι είναι ISIS, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται στις διεθνείς σχέσεις, που είναι πολιτικοί επιστήμονες και ειδικοί, θυμήθηκαν και υπενθύμισαν σε όλους τους άλλους τι είναι πραγματικά το ISIS.» είπε ο διπλωμάτης.
«Βρίσκεστε πίσω από όλες αυτές τις δομές τύπου ISIS, εσείς - οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία - οι ίδιοι τις δημιουργήσατε», κατέληξε.

Βαρύς ο φόρος του αίματος από την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus

Επισημαίνεται ότι από την επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus στη Μόσχα, οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση ανέρχονται σε 140, (αν και υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες που κάνουν λόγο για 143 νεκρούς) καθώς υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα Τετάρτη 27/3 ένας από τους τραυματίες.
Όσον αφορά τους τραυματίες, αυτοί συνολικά ανήλθαν σε 360 και όχι σε 182 όπως είχε αναφερθεί αρχικά.
Όπως αναφέρεται, «έως σήμερα Τετάρτη 27/3 το πρωί, 360 άνθρωποι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων και 11 παιδιών.
Από αυτούς, οι 92 χρειάστηκε να νοσηλευτούν, οι 63 έχουν πάρει ήδη εξιτήριο ενώ οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε 205 θύματα.
Η αύξηση του αριθμού των θυμάτων εξηγείται από το γεγονός ότι πολλά από τα θύματα μέσα στον πανικό τους, δεν αναζήτησαν άμεσα ιατρική βοήθεια.
Εκτιμάται ότι ανάμεσα στους νοσηλευόμενους ασθενείς, οι 4 παραμένουν σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης