Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει περισσότερα εδάφη και έμπειρους στρατιώτες

Business Insider: Η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει περισσότερα εδάφη και έμπειρους στρατιώτες
Η ρωσική αεροπορία μπορεί ανεμπόδιστα να επιχειρεί στο πεδίο της μάχης αναφέρει το δημοσίευμα
Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει ακόμα περισσότερα εδάφη αλλά και έμπειρο στρατιωτικό προσωπικό λόγω του τεράστιου πλεονεκτήματος της Ρωσίας σε πυροβολικό αλλά και της αβεβαιότητας στη Δύση σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider.
«Καθώς η Ουκρανία συνεχίζει να σπαταλά πολύτιμους πόρους αεράμυνας και η πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση δεν είναι ακόμα εφικτή, το Κίεβο θα μπορούσε να καταλήξει να χάσει περισσότερα εδάφη και έμπειρο στρατιωτικό προσωπικό» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο υπογραμμίζει ότι λόγω του ανεπαρκούς δυναμικού αεράμυνας του Κιέβου, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να αρχίσει να επιχειρεί ανεμπόδιστα στο πεδίο της μάχης.

Τεράστιο πλεονέκτημα

Η Ρωσική Ομοσπονδία, με τη σειρά της, έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στον τομέα του πυροβολικού.
Η άθλια κατάσταση του Κιέβου οφείλεται επίσης στην αποτελεσματική χρήση των βομβών ολίσθησης από τη Ρωσία και στην έλλειψη πόρων της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προοπτικές του Κιέβου στο πεδίο της μάχης φαίνονται όλο και πιο ζοφερές.

Διαπραγματεύσεις

Ο διευθυντής της CIA Robert Burns υποστήριξε ότι χωρίς πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, η Ουκρανία θα αναγκαζόταν να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους όρους της Μόσχας εντός ενός έτους.
Κατά τη γνώμη του, η έλλειψη αμερικανικής υποστήριξης θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποχώρηση και απώλεια εδάφους για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης