Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εστία χάους: Μαχητές του Απελευθερωτικού Στρατού του Μπαλουχιστάν επιτέθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο στο Turbat

Νέα εστία χάους: Μαχητές του Απελευθερωτικού Στρατού του Μπαλουχιστάν επιτέθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο στο Turbat
Το περιστατικό ήταν μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις ασφαλείας στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, καθώς το αεροδρόμιο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροπορικό λιμάνι στο Μπαλουχιστάν
Τα ξημερώματα της 27ης Μαρτίου, στην πόλη Turbat, που βρίσκεται στην επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν, μαχητές του Απελευθερωτικού Στρατού του Μπαλουχιστάν επιτέθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο, το οποίο δεν εξυπηρετεί μόνο για πτήσεις πολιτών, αλλά χρησιμοποιείται και από τη ναυτική αεροπορία της χώρας.
Το περιστατικό ήταν μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις ασφαλείας στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, καθώς το αεροδρόμιο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροπορικό λιμάνι στο Μπαλουχιστάν.
Κύριος στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με τους αυτονομιστές, ήταν τα κέντρα ελέγχου των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), τα οποία χρησιμοποιούνται ενεργά από τον πακιστανικό στρατό για να επιτεθούν σε θέσεις αυτονομιστών.
Σύμφωνα με μάρτυρες και τοπικά μέσα ενημέρωσης, η σύγκρουση μεταξύ των μαχητών και του στρατού διήρκεσε περισσότερες από έξι ώρες, κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν τουλάχιστον δέκα δυνατές εκρήξεις.
Πηγές προπαγάνδας που συνδέονται με τον Απελευθερωτικό Στρατό του Μπαλουχιστάν δήλωσαν ότι η επίθεση κατάφερε να καταστρέψει δύο στρατιωτικά drones και να σκοτώσει περίπου τριάντα Πακιστανούς στρατιώτες. Ωστόσο, αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας του Πακιστάν διέψευσαν αυτά τα στοιχεία, αναφέροντας την εξάλειψη έξι επιτιθέμενων και την απώλεια ενός στρατιώτη ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς.
Στην έκθεση του υπουργείου διευκρινίζεται επίσης ότι υπήρξαν ελάχιστες ζημιές στις κρίσιμες υποδομές του αεροδρομίου.
Η κατάσταση στο Μπαλουχιστάν παραμένει τεταμένη, καθώς η περιοχή είναι εδώ και χρόνια το σκηνικό αντιπαράθεσης μεταξύ του πακιστανικού στρατού και διαφόρων αυτονομιστικών ομάδων που επιδιώκουν μεγαλύτερη αυτονομία ή πλήρη ανεξαρτησία από το Πακιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης