Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί άρχισαν να χρησιμοποιούν μπαλόνια - καμικάζι, όμως οι Ρώσοι τα κατέστρεψαν και αυτά - Μετέφεραν εκρηκτικά

Οι Ουκρανοί άρχισαν να χρησιμοποιούν μπαλόνια - καμικάζι, όμως οι Ρώσοι τα κατέστρεψαν και αυτά - Μετέφεραν εκρηκτικά
Η χρήση αυτών των όπλων μπορεί να αποτελέσει μια αρκετά σοβαρή απειλή, καθώς τέτοιες συσκευές μπορούν να πετάξουν σε πολύ μεγάλα ύψη
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα νέο τύπο όπλου που χρησιμοποιήθηκε από τον ουκρανικό στρατό κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων - ένα μπαλόνι δηλαδή, το οποίο καταστράφηκε από ρωσικά μαχητικά.
Η χρήση των μπαλονιών- καμικάζι καταγράφηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Το ασυνήθιστο drone, που μεταμφιέζεται σε μετεωρολογικό μπαλόνι, έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει αθόρυβα εκρηκτικούς μηχανισμούς σε διάφορους στόχους.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα μπαλόνια είναι εξοπλισμένα με ιχνηλάτη GPS, σύστημα ελέγχου, εκρηκτική ύλη και πηγή ενέργειας.
Μεταμφιεσμένο σε ανιχνευτή, αποφεύγει τον εντοπισμό και την καταστροφή από το πυροβολικό και τα συστήματα αεράμυνας, χάρη στα οποία μπορεί να παραδώσει εκρηκτικά απευθείας σε καθορισμένες συντεταγμένες.
Οι ειδικοί αναφέρουν σχετικά ότι ενώ είναι ουσιαστικά αδύνατο να χτυπηθεί με ακρίβεια ένας στόχος με αυτόν τον τρόπο, οι τυχαίες εκρήξεις εκρηκτικών έχουν οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς στους κατοίκους στις παραμεθόριες περιοχές.
Η χρήση αυτών των όπλων μπορεί να αποτελέσει μια αρκετά σοβαρή απειλή, καθώς τέτοιες συσκευές μπορούν να πετάξουν σε πολύ μεγάλα ύψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης