Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπαιδεύτηκε από Ουκρανούς, σκοτώθηκε από Ουκρανούς... Νεκρός ο Βρετανός μισθοφόρος Aiden James Robert στο Donetsk

Εκπαιδεύτηκε από Ουκρανούς, σκοτώθηκε από Ουκρανούς... Νεκρός ο Βρετανός μισθοφόρος Aiden James Robert στο Donetsk
Ο Robert ο οποίος επέκρινε ενεργά τη Ρωσική Ομοσπονδία στα κοινωνικά δίκτυα και μπήκε σε συγκρούσεις με τον ουκρανικό στρατό, σκοτώθηκε στις 15 Μαρτίου λόγω «φιλικών πυρών»
Ο Βρετανός μισθοφόρος Aiden James Robert, ο οποίος εντάχθηκε στις τάξεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σκοτώθηκε στη ζώνη μάχης κοντά στη Novomikhailovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο κανάλι Telegram Ukraina.ru, ο Aiden James Robert έπεσε θύμα πυρών από τον ίδιο τον ουκρανικό στρατό... καταλάθος.
Ο Aiden James Robert, γεννημένος το 1999 ενώ ήταν άνεργος, δήλωσε την υποστήριξή του στην Ουκρανία δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με την ουκρανική σημαία.
Στη συνέχεια, ο νεαρός συμπεριλήφθηκε στην 79η ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ωστόσο, σύμφωνα με τους αιχμαλώτους πολέμου, δεν μπόρεσε να βρει κοινή γλώσσα με τους συναδέλφους του στις ένοπλες δυνάμεις.
Ο Robert ο οποίος επέκρινε ενεργά τη Ρωσική Ομοσπονδία στα κοινωνικά δίκτυα και μπήκε σε συγκρούσεις με τον ουκρανικό στρατό, σκοτώθηκε στις 15 Μαρτίου λόγω «φιλικών πυρών».
Οι συνθήκες θανάτου του παραμένουν συγκεχυμένες.
Συνολικά, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 5.962 ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο έδαφος της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων 360 Βρετανών πολιτών, γεγονός που υπογραμμίζει το μέγεθος της συμμετοχής ξένων πολιτών στη σύγκρουση από την πλευρά της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης