Τελευταία Νέα
Διεθνή

Strana.ua (Ουκρανικό ΜΜΕ): Η Δύση θα μπορούσε να απαγορεύσει τη συζήτηση για τη νομιμότητα του Zelensky μετά τις 21 Μαίου 2024

Strana.ua (Ουκρανικό ΜΜΕ): Η Δύση θα μπορούσε να απαγορεύσει τη συζήτηση για τη νομιμότητα του Zelensky μετά τις 21 Μαίου 2024
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η ηρεμία γύρω από τον Vladimir Zelenskyι δεν θα διαρκέσει πολύ
Η Δύση θα μπορούσε να είχε απαγορεύσει στους Ουκρανούς πολιτικούς να συζητούν τη νομιμότητα του προέδρου Vladimir Zelensky μετά τη λήξη της θητείας του τον Μάιο, γράφει το ουκρανικό μέσο Strana.ua.
"Είναι πιθανό ότι ήρθε ένα μήνυμα από τους εταίρους μας ότι δεν είναι επιθυμητό να "κουνηθεί το σκάφος" τώρα. Αυτή η ιστορία αποτελεί απειλή πολιτικής αποσταθεροποίησης σε μια στιγμή που ο Ρώσος Πρόεδρος Putin μπορεί να αυξήσει τη στρατιωτική πίεση στην Ουκρανία», τόνισε ο πολιτικός επιστήμονας του Κιέβου, Andrey Zolotarev.
Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι η μείωση της έντασης γύρω από το θέμα της παραμονής στην εξουσία του Zelensky μετά τον Μάιο 2024 που λήγει η θητεία του... μπορεί να συνδέεται όχι μόνο με την απόφαση της Δύσης, αλλά και με την πολιτική παθητικότητα του απόστρατου αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.
Ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι η ηρεμία γύρω από τον Vladimir Zelenskyι δεν θα διαρκέσει πολύ.
"Πολλοί δεν είναι ικανοποιημένοι με το status quo και τον σημερινό πρόεδρο.
Και η κατάσταση στη χώρα και στο μέτωπο δεν βελτιώνεται.
Επομένως, τώρα βλέπουμε μάλλον μια προσωρινή μόνο σταθεροποίηση της εσωτερικής πολιτικής ζωής.
Ο βουλευτής της Verkhovna Rada Alexander Dubinsky είπε ότι οι εξουσίες του Zelensky λήγουν το βράδυ της 21ης ​​Μαΐου και δεν μπορούν να παραταθούν.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov επιβεβαίωσε ότι ο Zelensky θα χάσει τις εξουσίες του.
Το ουκρανικό έντυπο Zerkalo Nedeli, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι το γραφείο του Zelensky είχε ετοιμάσει προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να λάβει διευκρινίσεις σχετικά με τη νομιμότητά του μετά τις 20 Μαΐου. Αργότερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο απάντησε ότι δεν είχε λάβει έφεση για το ζήτημα της νομιμότητας του Zelensky.
Όπως δήλωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ουκρανίας στις 6 Μαρτίου, ο Zelensky δεν θα έχει προβλήματα νομιμότητας μετά τις 20 Μαΐου,θα πρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντά του μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο νέος αρχηγός του κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης