Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πως επωφελήθηκε η ρωσική Rosatom από το άλμα στις τιμές του ουρανίου λόγω... ΗΠΑ

Πως επωφελήθηκε η ρωσική Rosatom από το άλμα στις τιμές του ουρανίου λόγω... ΗΠΑ
Η ζήτηση δημιουργεί προσφορά, οι τιμές ανέβηκαν - ο κόσμος πλήρωσε και εμείς βγάλαμε χρήματα", εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Alexey Likhachev
Η Rosatom επωφελήθηκε από το άλμα στις τιμές του ουρανίου όταν οι τιμές ξεπέρασαν τα 100 δολάρια ανά λίβρα, μετά τις δηλώσεις της Ουάσινγκτον για πιθανούς περιορισμούς στην προμήθεια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alexey Likhachev σε συνέντευξή του στο RT στο φόρουμ Atomexpo 2024.
"Οι τιμές αρχικά πλησίασαν τα 100 δολάρια, στη συνέχεια τα ξεπέρασαν και τώρα έχουν επιστρέψει στα 85-88 δολάρια για τα συμβόλαια spot. Ποιος ήταν ο λόγος; Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε κάποιους επερχόμενους περιορισμούς.
Δηλαδή, άκουσαν ότι μπορεί να εισαχθούν κάποιοι περιορισμοί και άρχισαν να αγοράζουν επιτόπου, δημιουργώντας αποθέματα εις βάρος των ίδιων, της οικονομίας τους και του τεχνολογικού τους κύκλου. Η ζήτηση δημιουργεί προσφορά, οι τιμές ανέβηκαν - ο κόσμος πλήρωσε και εμείς βγάλαμε χρήματα", εξήγησε.

Έχασε η αγορά

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιες δηλώσεις παίζουν ρόλο στην καταστροφή των αλυσίδων εφοδιασμού και των υπολογισμών που δημιουργήθηκαν με τα χρόνια, ενώ οι προμηθευτές κερδίζουν πάντα χρήματα.
"Αλλά η αγορά γενικά έχασε.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η αγορά και πολλοί από τους εταίρους μας έχασαν μόνο επειδή κάποιος στην Ουάσιγκτον ήθελε να ανακοινώσει το συντομότερο δυνατό τους μελλοντικούς περιορισμούς κατά της Ρωσίας. Και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.
Γι' αυτό ζούμε σε μεσοπρόθεσμες παραμέτρους, με μακροπρόθεσμα συμβόλαια και, φυσικά, καλούμε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα για μακροπρόθεσμο και ήρεμο σχεδιασμό, υλοποίηση καλά μελετημένων έργων και ελάχιστη επιρροή των πολιτικών σημάτων και συνθημάτων στην πρακτική πλευρά της πυρηνικής ενέργειας", πρόσθεσε ο Likhachev, σύμφωνα με το TASS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης