Τελευταία Νέα
Διεθνή

Manuel Bompard (Γάλλος Πολιτικός): Η σύγκρουση δεν θα επιλυθεί διπλωματικά εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Manuel Bompard (Γάλλος Πολιτικός): Η σύγκρουση δεν θα επιλυθεί διπλωματικά εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
Ο πολιτικός πρόσθεσε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν μια τραγωδία για τη γαλλική βιομηχανία και τη γεωργία
Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει διπλωματικά εάν η χώρα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Manuel Bompard, επικεφαλής της παράταξης «Unbowed France» στο κοινοβούλιο της Γαλλίας.
«Συζητήσαμε εάν είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε το γεγονός ότι στο εγγύς μέλλον η Ουκρανία μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και όλοι γνωρίζουν ότι εάν η Ουκρανία ενταχθεί σύντομα στο ΝΑΤΟ, τότε η πιθανότητα διπλωματικής επίλυσης της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα εξαφανιστεί, θα διαλυθεί» προειδοποίησε ο Manuel Bompard.
Ο πολιτικός πρόσθεσε επίσης ότι η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν μια τραγωδία για τη γαλλική βιομηχανία και τη γεωργία.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, ο Zelensky ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία υποβάλλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ με ταχύρρυθμες διαδικασίες.
Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η πλήρης ένταξη του στη συμμαχία είναι αδύνατη κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης.
Η Ουκρανία δεν προσκλήθηκε στο ΝΑΤΟ επειδή μεταξύ των μελών του οργανισμού, κυρίως της Πολωνίας, υπάρχει σαφές ενδιαφέρον για τα δυτικά εδάφη της Ουκρανίας και η πρόσκληση της Ουκρανίας στη συμμαχία θα απαιτούσε αναγνώριση των υφιστάμενων ουκρανικών συνόρων, τόνισε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης