Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαλτιμόρη: Στους 6 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας

Βαλτιμόρη: Στους 6 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας
Ανεστάλησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των 6 αγνοούμενων καθώς δεν υπήρχαν πλέον ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί
(upd) Έξι νεκροί είναι ο απολογισμός της κατάρρευσης της γέφυρας στη Βαλτιμόρη ύστερα από την πρόσκρουση σε αυτήν πλοίου, το οποίο αφού υπέστη ολικό black out, έπεσε πάνω σε έναν από τους πυλώνες της με αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση της.
Από το πρωτοφανές αυτό περιστατικό που παραπέμπει σε κινηματογραφική ταινία, αγνοούνταν έξι άνθρωποι.
Ωστόσο, οι έρευνες εύρεσης και διάσωσης ανεστάλησαν 18 ώρες μετά το συμβάν, καθώς οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι υπό αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες, είναι αδύνατο να υπάρχει κάποιος επιζών.
«Με βάση τη διάρκεια των ερευνών που διενεργήθηκαν (...), και τη θερμοκρασία του νερού, αυτή τη στιγμή δεν εκτιμάμε πως θα βρούμε ανθρώπους ακόμη στη ζωή», εξήγησε ο αντιναύαρχος Shannon Gilreath, ανώτερος αξιωματικός του αμερικανικού λιμενικού σώματος.
Πλέον οι προσπάθειες των διασωστών εστιάζουν στην ανεύρεση και ανάσυρση των σορών των νεκρών.
Σημειώνεται πως οι έξι έκαναν εργασίες στο οδόστρωμα της γέφυρα, τη στιγμή της κατάρρευσης της. Κατάρρευση γέφυρας

Υπενθυμίζεται πως το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali, σημαίας Σιγκαπούρης που κατευθυνόταν από το λιμάνι της Βαλτιμόρης με προορισμό τη Σρι Λάνκα, έπεσε σε έναν πυλώνα στήριξης της γέφυρας Francis Scott Key πάνω από τις εκβολές του ποταμού Patapsco.
Σχεδόν αμέσως το τμήμα αυτό της γέφυρας κατάρρευσε, και σύντομα ακολούθησε η κατάρρευση του μεγαλύτερου μέρους της παρασύροντας ανθρώπους και οχήματα στο ποτάμι.

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς δύο ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας χρειάστηκε νοσηλεία.
Σημειώνεται πάντως πως τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, καθώς το πλοίο είχε προλάβει να ενημερώσει για την απώλεια ρεύματος, με αποτέλεσμα και οι αρμόδιοι να προλάβουν να κλείσουν τη γέφυρα στην κυκλοφορία των οχημάτων πριν την κατάρρευση της.
Το λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, και το κλείσιμο του εκτιμάται ότι θα έχει επιπτώσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού εμπορευμάτων και προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης