Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Επίθεση στη Μόσχα: Σοβαρή καταγγελία του Lavrov για τον ρόλο της Interpol στις έρευνες

Ρωσία - Επίθεση στη Μόσχα: Σοβαρή καταγγελία του Lavrov για τον ρόλο της Interpol στις έρευνες
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας διερωτάται γιατί η Interpol δεν πρόσφερε βοήθεια σε άλλες περιπτώσεις, όπως η έκρηξη αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream
Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, τονίζοντας ότι η προσφορά της Interpol να βοηθήσει στη διερεύνηση της τρομοκρατικής επίθεσης σε αίθουσα συναυλιών Crocus της Μόσχας θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια να αθωωθεί η Ουκρανία από την «ανάμειξή της στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση των τελευταίων δεκαετιών».
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα μετά από συνάντηση με τον ομόλογό του από τη Ναμίμπια Peya Mushelenga, ο Lavrov διερωτήθηκε γιατί η Interpol δεν πρόσφερε βοήθεια σε άλλες περιπτώσεις, όπως η έκρηξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream που μετέφεραν αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.
«Είναι ενδιαφέρον ότι μόλις μια μέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση, όταν έγιναν δηλώσεις στη Δύση ότι "φυσικά δεν ήταν η Ουκρανία", αλλά το Ισλαμικό Κράτος, την ίδια στιγμή, η ηγεσία της Interpol ανακοίνωσε απροσδόκητα ότι θα ήταν έτοιμη να βοηθήσει στην έρευνα. Δύσκολα θα χρειαστούμε μια τέτοια βοήθεια, η οποία θα είναι ξεκάθαρα εκδήλωση double standards και, πιθανότατα, θα στοχεύει στην προώθηση μιας θεωρίας που βολεύει τη Δύση ότι το Ισλαμικό Κράτος το έκανε και η Ουκρανία "δεν έχει καμία σχέση με αυτό"», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας

«Μεταρρυθμίσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ»

Αναφερόμενος στα άλλα θέματα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι συζήτησε με τον Mushelenga την απότομη κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, καθώς και «μαζικά, αδικαιολόγητα και παράνομα χτυπήματα του «διεθνούς συνασπισμού» υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στο έδαφος της Υεμένης.
Επιπλέον, οι δύο υπουργοί μίλησαν για μεταρρυθμίσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία επανέλαβε τη θέση της ότι τα συμφέροντα της αφρικανικής ηπείρου θα πρέπει να ληφθούν υπόψη σε αυτή τη διαδικασία.
Περαιτέρω, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ευχαρίστησε τη Ναμίμπια για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών της Ρωσίας στον ΟΗΕ για την καταπολέμηση της ναζιστικής ιδεολογίας και του αφοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του διαστήματος, και της κυβερνοασφάλειας.
«Η Ρωσία αποδίδει μεγάλη σημασία στην ενίσχυση της κυριαρχίας των αφρικανικών χωρών. Έχουμε επαναλάβει τη θέση μας σχετικά με την ανάγκη να σέβονται όλοι την αρχή "αφρικανικά προβλήματα – αφρικανικές λύσεις". Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να παρέχει στους Αφρικανούς κάθε δυνατή βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης και του εξοπλισμού των ειρηνευτικών επιχειρήσεων και της χρηματοδότησης έργων», εξήγησε απευθυνόμενος στον ομόλογό του.
Η Ρωσία σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τη συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες μέσω της Κοινότητας Ανάπτυξης της Νότιας Αφρικής (SADC), κατέληξε ο Sergey Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης