Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός για τρομοκρατική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη - Δύο συλλήψεις υπόπτων

Συναγερμός για τρομοκρατική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη - Δύο συλλήψεις υπόπτων
Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης με εμπρησμό κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Udelnaya
Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Vyborg της Αγίας Πετρούπολης συνέλαβε έναν άνδρα και την ανήλικη σύντροφό του για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης βάζοντας φωτιά κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Udelnaya.
Τη σχετική υπόθεση αποκάλυψε η υπηρεσία τύπου των δικαστηρίων της πόλης.
«Το Περιφερειακό Δικαστήριο Vyborgsky της Αγίας Πετρούπολης εξέδωσε αποφάσεις σχετικά με την επιλογή προληπτικών μέτρων με τη μορφή κράτησης για τον Mikhail Bugaev και μια ανήλικη γεννημένο το 2009, ύποπτοι για διάπραξη εγκλήματος σύμφωνα με το Μέρος 3 του Άρθρου 30 και το Μέρος 1 του άρθρου 205 του Ποινικού Κώδικα RF (τρομοκρατική ενέργεια). Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις προτάσεις της εισαγγελίας, κρίνοντας τους κατηγορούμενους ως προφυλακιστέους μέχρι τις 24 Μαΐου 2024», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η υπηρεσία Τύπου πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με την έρευνα, στις 24 Μαρτίου, το αργότερο μέχρι τη 01:18 π.μ., οι κατηγορούμενοι, ενώ βρίσκονταν στο 5ο κλιμάκιο του 7ου χλμ. του σιδηροδρομικού σταθμού Udelnaya στην περιοχή Vyborg της Αγίας Πετρούπολης, διέπραξαν απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας, δηλαδή εμπρησμό με σκοπό την καταστροφή μέρους του σταθμού, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το έγκλημα που είχαν ξεκινήσει λόγω συνθηκών πέρα από τον έλεγχό τους.
Στις 25 Μαρτίου οι κατηγορούμενοι έμειναν υπό κράτηση, αλλά δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης