Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φινλανδία: Στο «κόκκινο» η ρωσοφοβία, η αστυνομία κατονομάζει τη Μόσχα ως τον Νο1 εχθρό της χώρας

Φινλανδία: Στο «κόκκινο» η ρωσοφοβία, η αστυνομία κατονομάζει τη Μόσχα ως τον Νο1 εχθρό της χώρας
Η διαχείριση της μετανάστευσης παραμένει ένας εύκολος τρόπος για τη Ρωσία να κρατήσει τη Φινλανδία υπό πίεση
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία αποτελεί τη σοβαρότερη απειλή για την εθνική ασφάλεια της Φινλανδίας, καθώς καταφεύγει στην κατασκοπεία, σύμφωνα με την αστυνομία της Φινλανδίας.
Επίσης, η φινλανδική αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είχε θετικό αντίκτυπο στην κατάσταση.
Ο Teemu Turunen, επικεφαλής της αστυνομίας στη χώρα, παρατήρησε ότι η διαχείριση της μετανάστευσης παραμένει ένας εύκολος τρόπος για τη Ρωσία να κρατήσει τη Φινλανδία υπό πίεση.
Διευκρίνισε δε ότι ο τοπικός ρωσόφωνος πληθυσμός δεν αποτελεί σημαντική απειλή για την ασφάλεια της χώρας.
Ο ειδικός ερευνητής Petteri Lalu αναφέρει ότι οι Ρωσόφωνοι που κατοικούν στη Φινλανδία «δεν αποτελούν μια ενιαία κοινότητα και δεν οργανώνονται σε κανένα κίνημα με επιρροή στη Φινλανδία, όπως πιστεύουμε. Πολλοί έχουν πολύ διαφορετικά συμφέροντα σχετικά με τη Ρωσία. Μερικοί υποστηρίζουν αναμφίβολα τις πολιτικές της Ρωσίας, αλλά η πλειοψηφία δεν το κάνει πιθανότατα».
Πρόσφατα, οι Financial Times ανέφεραν ότι η Ρωσία αναβιώνει ενεργά τον κατασκοπευτικό της πόλεμο με τη Δύση. Η δημοσίευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Γερμανών αξιωματικών σχετικά με την αποστολή πυραύλων κρουζ στην Ουκρανία, είναι μόνο ένα από τα πρόσφατα παραδείγματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης