Τελευταία Νέα
Διεθνή

Invesco: Ράλι στα commodities μόλις η Fed μειώσει τα επιτόκια

Invesco: Ράλι στα commodities μόλις η Fed μειώσει τα επιτόκια
Oι αξιωματούχοι της Fed διατήρησαν τα επιτόκια αμετάβλητα την προηγούμενη εβδομάδα και διατήρησαν το outlook για τρεις μειώσεις επιτοκίων εντός του 2024
Θέση long συνιστά για την αγορά των εμπορευμάτων η Ιnvesco, υποστηρίζοντας ότι συνήθως πραγματοποιεί ράλι όταν οι κεντρικές τράπεζες μειώνουν τα επιτόκια.
Toυς μήνες πριν και μετά την έναρξη του κύκλου χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, οι τιμές των πρώτων υλών έχουν κατά κανόνα θετικές αποδόσεις, σύμφωνα με την Invesco.
Τα κέρδη είναι ιδιαίτερα μεγάλα όταν επιτυγχάνεται μια «ομαλή προσγείωση», το οποίο ενισχύει την υπόθεση για να κρατήσει κανείς τον τομέα ως κομμάτι ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου, σημείωσε.
Oι αξιωματούχοι της Fed διατήρησαν τα επιτόκια αμετάβλητα την προηγούμενη εβδομάδα και διατήρησαν το outlook για τρεις μειώσεις επιτοκίων εντός του 2024.
Εν τω μεταξύ, οι traders στοιχηματίζουν ότι και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα μειώσουν το κόστος δανεισμού φέτος.
«Όλοι επικεντρώνονται σε άλλες κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού, αλλά εξετάσαμε τα εμπορεύματα στους πέντε τελευταίους κύκλους χαλάρωσης και τα εμπορεύματα τα πήγαν καλά» τόνισε στο Bloomberg η Κρίσκεϊ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης