Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Πρόταση της Ουγγαρίας για άμεση κατάπαυση του πυρός - «Η Ρωσία δεν πρόκειται να ηττηθεί στο πεδίο»

Ουκρανία: Πρόταση της Ουγγαρίας για άμεση κατάπαυση του πυρός - «Η Ρωσία δεν πρόκειται να ηττηθεί στο πεδίο»
«Πιστεύουμε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί σε αυτόν τον πόλεμο» ξεκαθαρίζει ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας
Η Βουδαπέστη επιμένει σε έγκαιρη κατάπαυση του πυρός και έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δηλώνει σε συνέντευξή του στο TASS ο υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Ουγγαρίας, Peter Szijjártó.
«Ξέρετε, η θέση μας είναι πολύ σαφής όταν πρόκειται για τον πόλεμο κοντά μας. Πιστεύουμε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί σε αυτόν τον πόλεμο», ξεκαθάρισε στο ρωσικό πρακτορείο.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Szijjarto, η Δύση συνεχίζει να προμηθεύει όπλα στο Κίεβο για να αποτρέψει τη Ρωσική Ομοσπονδία από το να "κερδίσει σαρωτικά"».
Ως εκ τούτου, η προσέγγισή μας είναι ότι μια κατάπαυση του πυρός και οι διαπραγματεύσεις πρέπει να εμπεδωθούν και να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό», τόνισε σχετικά με τη Ρωσοουκρανική σύγκρουση ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας.
«Πρέπει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις σε κάθε περίπτωση. Επομένως, εάν πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις, τότε η ερώτησή μου είναι: γιατί να μην γίνουν νωρίτερα και όχι αργότερα; Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, όσο πιο γρήγορα θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, τόσο λιγότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν Και τόσο λιγότερη θα υπάρχει καταστροφή. Και τόσο λιγότερη θα είναι η ανάγκη για αποκατάσταση», κατέληξε ο Szijjártó.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης