Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη αμηχανία Ουκρανών - Δεν μπορούν ακόμη να προσδιορίσουν από πού εκτοξεύτηκαν οι Zircon

Έντονη αμηχανία Ουκρανών - Δεν μπορούν ακόμη να προσδιορίσουν από πού εκτοξεύτηκαν οι Zircon
Τα ερωτήματα δεν αφορούν μόνο τον χώρο εκτόξευσης, αλλά και τον τύπο των πυραύλων που χρησιμοποιούνται
Ένταση και σύγχυση επικρατεί στην Ουκρανία σχετικά με το πώς και από πού εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι στο Κίεβο.
Τα ερωτήματα δεν αφορούν μόνο τον χώρο εκτόξευσης, αλλά και τον τύπο των πυραύλων που χρησιμοποιούνται. Ουκρανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη χερσόνησο της Κριμαίας, ενώ άλλοι ειδικοί πιστεύουν ότι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ήταν υπεύθυνος για την εκτόξευση, αν και η ακριβής τοποθεσία των επιχειρήσεων του παραμένει άγνωστη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τύπος του πυραυλικού όπλου που χρησιμοποιείται. Ανάμεσα στις υποθέσεις ξεχωρίζουν οι πύραυλοι τύπου Onyx και οι πιθανές τροποποιήσεις τους Onyx-M ή ακόμα και οι πιο σύγχρονοι Zircon, που είναι γνωστοί για την ακρίβεια και την ικανότητά τους να εντοπίζουν στόχους.
Ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, καπετάνιος 1ου βαθμού του Ουκρανικού Ναυτικού,E. Rizhenko, εξέφρασε την άποψη ότι εάν η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε πράγματι από το έδαφος της Κριμαίας, αυτό αποτελεί ένα σοβαρό μήνυμα για το Κίεβο.
Ανέφερε ότι η εκτόξευση ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες, όταν οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υποδηλώνοντας ότι αυτή τη φορά η ακτοφυλακή της Κριμαίας έδρασε, πιθανότατα χρησιμοποιώντας πυραύλους Onyx-M για να χτυπήσει το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης