Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσωρινή δικαστική νίκη του Assange, δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ άμεσα - Άδεια για έφεση, νέα ακρόαση 20/5

Προσωρινή δικαστική νίκη του Assange, δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ άμεσα - Άδεια για έφεση, νέα ακρόαση 20/5
Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ επιδιώκουν να παραπέμψουν τον 52χρονο σε δίκη για 18 κατηγορίες
Ο Julian Assange, ιδρυτής της πλατφόρμας WikiLeaks, θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τον νομικό του αγώνα κατά της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από απόφαση που ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα Τρίτη 26/3.
Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ επιδιώκουν να παραπέμψουν τον 52χρονο σε δίκη για 18 κατηγορίες, βάσει του νόμου περί κατασκοπείας όλες, εκτός από μία, για τη δημοσιοποίηση από το WikiLeaks εμπιστευτικών στρατιωτικών αρχείων και διπλωματικών τηλεγραφημάτων των ΗΠΑ.

Νέα ακρόαση στις 20 Μαΐου

Εάν δεν υπάρξουν οι διαβεβαιώσεις από τις αμερικανικές Αρχές, τότε ο Julian Assange θα λάβει άδεια να ασκήσει έφεση. Νέα ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαΐου.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι οι αποκαλύψεις των WikiLeaks έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των πρακτόρων τους και ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εγκληματική του δράση.
Οι υποστηρικτές του Assange αντίθετα, χαιρετίζουν της δράση του, θεωρώντας τον «αντισυστημικό ήρωα», που διώκεται παρά το γεγονός ότι είναι δημοσιογράφος, επειδή αποκάλυψε φερόμενα εγκλήματα πολέμου.
Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι ο Assange κατηγορείται επειδή έχει δημοσιεύσει «αδιακρίτως και εν γνώσει του» τα ονόματα των πηγών του και ότι δεν διώκεται για τις πολιτικές του απόψεις.
Ωστόσο, οι δικαστές απέρριψαν ορισμένους λόγους της αίτησης για έφεση, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρημάτων του κ. Assange ότι διώχθηκε λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.
Μιλώντας στο πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από το δικαστήριο μετά την ετυμηγορία, η Stella Assange χαρακτήρισε τον σύζυγό της «πολιτικό κρατούμενο».
Προέτρεψε την κυβέρνηση Biden να μην υποβάλει διαβεβαιώσεις και αντ' αυτού να «αποσύρει αυτήν την επαίσχυντη υπόθεση».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης