Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Ο κυνικός Borell παραδέχθηκε ότι η Δύση στηρίζει την ηγεμονία των ΗΠΑ, σε βάρος του ουκρανικού λαού

Zakharova (Ρωσία): Ο κυνικός Borell παραδέχθηκε ότι η Δύση στηρίζει την ηγεμονία των ΗΠΑ, σε βάρος του ουκρανικού λαού
Η Zakharova σχολιάζει την παραδοχή Borell
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Josep Borrell αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι η Δύση δεν μπορεί να επιτρέψει στη Ρωσία να κερδίσει στην ουκρανική σύγκρουση, διότι αυτό θα αναιρούσε τις φιλοδοξίες των ΗΠΑ να παραμείνουν παγκόσμιος ηγεμόνας, σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, αναφερόμενη στις σχετικές δηλώσεις του Ευρωπαίου αξιωματούχου.
"Είναι η πρώτη φορά που ένας εκπρόσωπος του δυτικού καθεστώτος λέει την αλήθεια για το τι συμβαίνει", έγραψε η διπλωμάτης στο κανάλι της στο Telegram.
"Δεν πρόκειται για "αγάπη για τους Ουκρανούς", τους οποίους οι Δυτικοί έχουν σχεδόν καταστρέψει εντελώς.
Πρόκειται για την επιθυμία των ΗΠΑ να διατηρήσουν την ηγεμονία τους, να διατηρήσουν τον φθίνοντα ρόλο τους στις παγκόσμιες υποθέσεις", τόνισε.

Η προσέγγιση Trump

Η Zakharova πρόσθεσε ότι, "η [προηγούμενη] αμερικανική προσέγγιση της αναζήτησης εποικοδομητικών λύσεων στις διεθνείς σχέσεις έχει εξαφανιστεί χωρίς ίχνος".
"Οι φιλελεύθεροι δημοκράτες γνωρίζουν μόνο πώς να καταστρέφουν τα πράγματα, πιστεύοντας ότι αυτή η ικανότητα παρέχει εγγύηση αιώνιας κυριαρχίας", υπογράμμισε η ίδια.
Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο σημερινός ρόλος της ΕΕ είναι να "φέρνει υποχρεωτικά πυρομαχικά που αγοράζονται με τα χρήματα των ίδιων των πολιτών της, οι οποίοι δεν έχουν ποτέ ερωτηθεί για τη γνώμη τους".

H κυνική παραδοχή Borell

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την Ουκρανία όχι από αγάπη για τον ουκρανικό λαό, αλλά για χάρη των δικών της συμφερόντων», παραδέχθηκε κυνικά σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell, λίγες ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Μιλώντας στο CNN, υπογράμμισε ότι η ΕΕ «δεν έχει την πολυτέλεια να κερδίσει η Ρωσία αυτόν τον πόλεμο. Διαφορετικά, τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ευρώπης θα υποστούν μεγάλη ζημιά».
«Δεν είναι θέμα μόνο γενναιοδωρίας να στηρίξουμε την Ουκρανία επειδή αγαπάμε τον ουκρανικό λαό. Είναι προς το δικό μας συμφέρον αλλά και προς το συμφέρον των ΗΠΑ ως παγκόσμιου παίκτη».
Οι δυτικές χώρες παρέχουν στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης