Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή Lviv χτυπήθηκε από υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal

Ουκρανία: Στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή Lviv χτυπήθηκε από υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal
Με διάδρομο περίπου 2,5 χιλιομέτρων, στη Σοβιετική εποχή βασιζόταν εκεί η στρατιωτική μονάδα της 179ης IAP της 8ης Στρατιάς Αεράμυνας, στεγάζοντας βομβαρδιστικά Tu-16, Tu-22 και MiG-23
Τη νύχτα και το πρωί της 24ης Μαρτίου, σημειώθηκε μια σειρά από πυραυλικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο στο Stryi, στην περιοχή Lviv.
Γιατί όμως ήταν τόσο σημαντική για τους Ρώσους;
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε κανάλια Telegram και περιγράφονται λεπτομερώς στη δημοσίευση Στρατιωτικών Υποθέσεων, η πηγή αυτών των επιθέσεων ήταν η κίνηση των αεροσκαφών Su-24 της 7ης ταξιαρχίας τακτικής αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Starokonstantinov (περιοχή Khmelnitsky).
Το αεροδρόμιο στο Stroy, γνωστό και ως Lviv-2, έχει ιστορική σημασία, καθώς είναι μια πρώην στρατιωτική εγκατάσταση ικανή να δέχεται όλους τους τύπους αεροσκαφών.
Με διάδρομο περίπου 2,5 χιλιομέτρων, στη Σοβιετική εποχή βασιζόταν εκεί η στρατιωτική μονάδα της 179ης IAP της 8ης Στρατιάς Αεράμυνας, στεγάζοντας βομβαρδιστικά Tu-16, Tu-22 και MiG-23.
Ο σύγχρονος σκοπός του αεροδρομίου και η παρουσία τσιμεντένιων υπόστεγων και υπόγειων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων για την αποθήκευση αεροσκαφών και όπλων το καθιστούν πιθανό στόχο για χτυπήματα. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό στο πλαίσιο των αναφορών σχετικά με την πιθανή χρήση υπερηχητικών πυραύλων Kh-47M2 Kinzhal για την καταστροφή στόχων που πιθανώς συνδέονται με εξοπλισμό ή αντικείμενα από χώρες του ΝΑΤΟ που μεταφέρθηκαν στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης