Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,76%

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,76%
Στο ταμπλό, η υπηρεσία παράδοσης ειδών παντοπωλείου Ocado ξεπέρασε τα κέρδη του Stoxx
Θετικά πρόσημα εμφάνισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να επεξεργάζονται τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών της περασμένης εβδομάδας σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Οι τράπεζες κατάφεραν να σημειώσουν κέρδη 0,3%, ενώ οι μετοχές των ορυχείων και του πετρελαίου και φυσικού αερίου ηγούνται των απωλειών.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,76%, στις 18.399 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,17%, στις 7.930 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.184 μον. με αύξηση 0,41%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε 0,14%, στις 34.668 μονάδες.

Στο ταμπλό, η υπηρεσία παράδοσης ειδών παντοπωλείου Ocado ξεπέρασε τα κέρδη του Stoxx, σημειώνοντας άνοδο 4,2%, αφού ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων κατά 10,6% σε ετήσια βάση στο τμήμα λιανικής για το πρώτο τρίμηνο. 

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, οι Γερμανοί καταναλωτές ήταν ελαφρώς πιο αισιόδοξοι τον Μάρτιο, αν και η ανάκαμψη του κλίματος παραμένει αργή, σύμφωνα με μηνιαία έρευνα της GfK και του Ινστιτούτου Αποφάσεων Αγοράς της Νυρεμβέργης. 
"Η ανάκαμψη του καταναλωτικού κλίματος είναι αργή και πολύ υποτονική", δήλωσε ο Rolf Bürkl, ειδικός σε θέματα καταναλωτών στο NIM. 
"Η αύξηση του πραγματικού εισοδήματος και η σταθερή αγορά εργασίας παρέχουν από μόνα τους καλές συνθήκες για ταχεία βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη ασφάλειας σχεδιασμού και αισιοδοξίας για το μέλλον μεταξύ των καταναλωτών", τόνισε. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης