Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ με την επίθεση drone στην Υπερδνειστερία - Επιμένουν οι αρχές, προβοκάτσια καταγγέλλει η Μολδαβία

Θρίλερ με την επίθεση drone στην Υπερδνειστερία - Επιμένουν οι αρχές, προβοκάτσια καταγγέλλει η Μολδαβία
Προβοκάτσια των Ρώσων καταγγέλλει η Μολδαβία
Η Ερευνητική Επιτροπή της μη αναγνωρισμένης Δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας έδωσε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της έρευνας σχετικά με την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατέστρεψε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, με το θρίλερ για την επίθεση να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Μολδαβίας εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι το βίντεο του περιστατικού που διαδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης ήταν ψεύτικο.
"Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν διάφορα μεταλλικά και πλαστικά μέρη του ανατιναγμένου drone, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών κινητήρων, θραυσμάτων του σκελετού, ηλεκτρονικών πλακετών και μπαταριών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι ερευνητές, η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ενός FPV [first person view] drone", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ερευνών, σύμφωνα με το TASS, προσθέτοντας ότι οι μάρτυρες της υπόθεσης έχουν ανακριθεί και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πραγματογνωμοσύνη των εκρηκτικών υλών.

Προβοκάτσια καταγγέλλει η Μολδαβία

Το Γραφείο Πολιτικών Επανένταξης που υπάγεται στην κυβέρνηση της Μολδαβίας υποστήριξε νωρίτερα ότι η έκρηξη είχε πραγματοποιηθεί σκόπιμα, προκειμένου να προκληθεί πανικός και να διατηρηθεί η ένταση στις δύο όχθες του ποταμού Δνείστερου.
Η υπηρεσία εξέφρασε επίσης κατηγορίες κατά της Ρωσίας, ισχυριζόμενη ότι ενδιαφέρεται για τη δημιουργία αστάθειας στη Μολδαβία.

Το χρονικό

Στις 17 Μαρτίου, τα τηλεοπτικά κανάλια της Υπερδνειστερίας δημοσίευσαν βίντεο με επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον μεταφορικού ελικοπτέρου Mi-8MT του στρατού της Υπερδνειστερίας σε πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τιράσπολ που βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ερευνών της Υπερδνειστερίας, η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους πρώτου προσώπου (FPV).
Οι ειδικοί βρήκαν στον τόπο του συμβάντος διάφορα μέρη του drone, τα οποία εστάλησαν για εξέταση.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Υπερδνειστερίας χαρακτήρισε την επίθεση τρομοκρατική ενέργεια και ζήτησε από τους διαμεσολαβητές στις συνομιλίες μεταξύ Τιρασπόλ και Κισινάου - τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), τη Ρωσία και την Ουκρανία - βοήθεια για την έρευνα.
Ζητήθηκε επίσης από το Κισινάου να συμμετάσχει στην έρευνα.
Η κυβέρνηση της Μολδαβίας δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση, αλλά διέψευσε την εμπλοκή του Κιέβου στο περιστατικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης