Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο Αυγενάκης για τις αλλαγές στην ΚΑΠ – Κινητοποιήσεις αγροτών

Στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο Αυγενάκης για τις αλλαγές στην ΚΑΠ – Κινητοποιήσεις αγροτών
Με τρακτέρ θα κατακλύσουν οι αγρότες τις Βρυξέλλες
Με φόντο τα τρακτέρ των αγροτών που θα παραταχθούν στις Βρυξέλλες, συνεδριάσει σήμερα, Τρίτη 26/3, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, υπό την προεδρία του Βέλγου υπουργού Γεωργίας και Αντιπροέδρου της βελγικής κυβέρνησης, David Clarinval.
Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο βρίσκεται και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ τα θέματα συζήτησης είναι τα εξής:
- Ανάγκη ταχείας και διαρθρωτικής αντιμετώπισης της τρέχουσας κρίσης στον γεωργικό τομέα.
- Κατάσταση των γεωργικών αγορών, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Προηγείται (από τις 8:30 π.μ.), η συνεδρίαση της ομάδα των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προετοιμασία της ατζέντας της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Υπουργών.
Το ΕΛΚ, με απόφασή του, έχει υιοθετήσει τις 19 θέσεις που έχει καταθέσει η Ελλάδα για την ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης στον αγροτικό τομέα, όπως άλλωστε έχει γίνει και με την ομάδα των χωρών του Νότου, EUMED-9, η οποία θα συνεδριάσει για το ίδιο θέμα.
Οι αλλαγές στην ΚΑΠ είναι από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Υπουργών.

Αγροτικές κινητοποιήσεις στις Βρυξέλλες

Με τρακτέρ θα κατακλύσουν οι αγρότες τις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 300 τρακτέρ θα βρίσκονται στην πλατεία Σουμάν και στους δρόμους «περικυκλώνοντας» το κτήριο του Συμβουλίου, όπου θα συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ.
Πρόκειται για αγροτική κινητοποίηση που γίνεται για τρίτη φορά από την αρχή του 2024 στις Βρυξέλλες.
Σημειώνεται ότι την 1η Φεβρουαρίου πάνω από 1.000 τρακτέρ είχαν κατακλύσει τους δρόμους, ενώ είχαν σημειωθεί και επεισόδια έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο., ενώ η δεύτερη φορά ήταν στις 26 Φεβρουαρίου, όταν κατάφεραν να προσεγγίσουν το κτήριο των συνεδριάσεων των υπουργών Γεωργίας, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, καίγοντας λάστιχα και πετώντας σανό τους δρόμους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης