Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πρώτο γερμανικό μαχητικό όχημα πεζικού Marder – Βγάζει συνεχώς προβλήματα

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πρώτο γερμανικό μαχητικό όχημα πεζικού Marder – Βγάζει συνεχώς προβλήματα
Οι Ουκρανοί μαχητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Marder και να δραπετεύσουν, γιατί λόγω της μεγάλης μάζας του, το Marder κόλλησε σε λασπώδη εδάφη
Οι στρατιώτες της 1ης χωριστής Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητου Τυφεκίου Φρουράς του 1ου Σώματος Στρατού της Ομάδας Δυνάμεων "Νότια" εκκένωσαν το πρώτο μαχητικό όχημα μάχης πεζικού Marder, που μεταφέρθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τη γραμμή μάχης στην πόλη Avdiivka ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Μετά την απελευθέρωση της Avdiivka, δεν επαναπαυθήκαμε και προχωρήσαμε στην απελευθέρωση κοντινών οικισμών, όπως η Severnaya και η Tonenkaya.
Αφού τα στρατεύματά μας κατέλαβαν... τον οικισμό, το βόρειο, ανατολικό τμήμα του, ο εχθρός πέρασε σε αντεπίθεση... και σε μια τέτοια αντεπίθεση κατέλαβαν αυτό το όχημα».
Η επιχείρηση εκκένωσης του οχήματος μάχης σχεδιάστηκε προσεκτικά και προετοιμάστηκε εκ των προτέρων: πραγματοποίησαν αναγνώριση της περιοχής, άνοιξαν νέο δρόμο με τη βοήθεια μηχανικών, καθάρισαν ναρκοπέδια και εξασφάλισαν μια κρυφή προσέγγιση στην εγκατάσταση.
Σημειώνεται ότι οι Ουκρανοί μαχητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Marder και να δραπετεύσουν, γιατί λόγω της μεγάλης μάζας του, το Marder κόλλησε σε λασπώδη εδάφη, χωρίς να φτάσει ποτέ στον στόχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης