Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Τα 300 εκατ δολ. που ενέκριναν στις 24 Μαρτίου 2024 οι ΗΠΑ για την Ουκρανία δαπανήθηκαν τον Νοέμβριο 2023

Politico: Τα 300 εκατ δολ. που ενέκριναν στις 24 Μαρτίου 2024 οι ΗΠΑ για την Ουκρανία δαπανήθηκαν τον Νοέμβριο 2023
Στην πραγματικότητα, τα χρήματα δόθηκαν προκαταβολικά τον Νοέμβριο 2023, όταν το Πεντάγωνο λειτουργούσε βάσει προσωρινού ψηφίσματος να συνεχίσει τη χρηματοδότηση, γράφει το Politico
Το πακέτο οικονομικής βοήθειας 300 εκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο, το οποίο ενέκρινε το αμερικανικό Κογκρέσο στις 24 Μαρτίου 2024, δαπανήθηκε τον Νοέμβριο του 2023, όταν οι αρχές της χώρας προσπαθούσαν να αποφύγουν το κλείσιμο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, ανέφερε το Politico, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Biden.
«Τα χρήματα που διατέθηκαν ως μέρος της Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας ήταν μέρος του πακέτου προϋπολογισμού της κυβέρνησης ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε ο Πρόεδρος Biden στις 24 Μαρτίου 2024.
Αλλά στην πραγματικότητα, τα χρήματα δόθηκαν προκαταβολικά τον Νοέμβριο 2023, όταν το Πεντάγωνο λειτουργούσε βάσει προσωρινού ψηφίσματος να συνεχίσει τη χρηματοδότηση», γράφει το Politico.
Σύμφωνα με το Politico, τα κεφάλαια «δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα προς χρήση».
Η κατανομή τους ήταν ως επί το πλείστον συμβολική: ακόμη και αν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, δεν θα άλλαζαν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης