Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Ξεκινάμε άμεσα την ανταλλαγή αιχμαλώτων μόλις εφαρμοστεί η συνολική κατάπαυση πυρός

Hamas: Ξεκινάμε άμεσα την ανταλλαγή αιχμαλώτων μόλις εφαρμοστεί η συνολική κατάπαυση πυρός
Ικανοποίηση στη Hamas για την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ
Σχετικά Άρθρα
Με ικανοποίηση υποδέχθηκε η Hamas την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας ότι «απαιτείται μια συνολική κατάπαυση του πυρός που θα οδηγήσει στην απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα και στην επιστροφή των εκτοπισμένων στα σπίτια τους».
Ανακοίνωσε επίσης ότι αν πραγματοποιηθεί μια τέτοια κατάπαυση του πυρός, θα είναι έτοιμη να μπει άμεσα σε μια διαδικασία «ανταλλαγής αιχμαλώτων που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση ομήρων και αιχμαλώτων και από τις δύο πλευρές».
O Husam Badran, μέλος του πολιτικού γραφείου της παλαιστινακής οργάνωσης, ανέφερε ότι το ζήτημα με τις συνομιλίες για την εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός «σχετίζεται, μάλλον, με την άρνηση του Ισραήλ να παράσχει εγγυήσεις για βασικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας».
Σύμφωνα με τον Husam Badran, τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν τη διακοπή της επίθεσης, τη δυνατότητα παροχής βοήθειας στον πολιορκημένο παράκτιο θύλακα, την επιστροφή των εσωτερικά εκτοπισμένων και ένα σαφές σχέδιο ανοικοδόμησης.
«Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην απελευθέρωση των αιχμαλώτων, όπως ισχυρίζεται το Ισραήλ», λέει, προσθέτοντας πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu δεν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και «εξαπατά τον λαό του και τις οικογένειες των αιχμαλώτων για να καλύψει τις πολιτικές του αποτυχίες και τις αποτυχίες του σε θέματα ασφάλειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης