Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin για το μακελειό στο Crocus: Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν ευθύνονται οι Ουκρανοί - Απόλυτος ενορχηστρωτής το Κίεβο

Putin για το μακελειό στο Crocus: Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν ευθύνονται οι Ουκρανοί - Απόλυτος ενορχηστρωτής το Κίεβο
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο του Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα διαπράχθηκε από ριζοσπάστες ισλαμιστές.
Την άποψη πως το μακελειό στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα διεπράχθη από ριζοσπάστες ισλαμιστές διετύπωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, που σημείωσε πως οι ΗΠΑ κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες να πείσουν το Κρεμλίνο πως δεν εμπλέκονται οι Ουκρανοί.
«Γνωρίζουμε ότι το έγκλημα διαπράχθηκε από τα χέρια ριζοσπαστών ισλαμιστών, των οποίων την ιδεολογία πολεμά ο ίδιος ο ισλαμικός κόσμος εδώ και αιώνες», είπε ο Putin, προσθέτοντας ότι, μέσω διαφόρων διαύλων, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούσαν να πείσουν τους πάντες ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος που να παραπέμπει στην Ουκρανία σε ό,τι αφορά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση και ότι ευθύνεται αποκλειστικά το ISIS.
Στη συνέχεια, ο αρχηγός του ρωσικού κράτος εξήρε το ψυχικό σθένος του ρωσικού λαού, που έδειξε, όπως είπε, αληθινή αλληλεγγύη, συνοχή και αμοιβαία υποστήριξη, μετά την τρομοκρατική επίθεση.
«Η κοινωνία μας αποτέλεσε παράδειγμα πραγματικής αλληλεγγύης, συνοχής και αλληλοϋποστήριξης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» σημείωσε.
Μεταξύ αυτών που στέλνουν τώρα λόγια συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων είναι άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, από όλες τις περιοχές της χώρας μας, κάθε ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, μαθητών και φοιτητών, πρόσθεσε.
«Είναι απολύτως σαφές ότι το τρομερό έγκλημα στον συναυλιακό χώρο του Crocus City Hall στην περιοχή της Μόσχας ήταν μια πράξη εκφοβισμού και τίθεται το ερώτημα ποιος ωφελείται από αυτό.
Το τρομερό έγκλημα που διαπράχθηκε στις 22 Μαρτίου στη ρωσική πρωτεύουσα ήταν μια πράξη εκφοβισμού... και τίθεται αμέσως το ερώτημα: ποιος ωφελείται από αυτό;
Είναι απαραίτητο να μάθουμε γιατί οι εγκληματίες προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία.
Αυτή η θηριωδία δεν μπορεί παρά να είναι ένας σύνδεσμος σε μια ολόκληρη σειρά απόπειρες από όσες σχετίζονται με τον πόλεμο κατά του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου, που ξεκίνησε το 2014» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Στους 139 οι νεκροί - 182 οι τραυματίες, οι 15 σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση

Βάσει του τελευταίου απολογισμού, οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση ανέρχονται σε 139, ανάμεσα τους και τρία παιδιά, ενώ οι τραυματίες ανήλθαν σε 182.
Αυτή τη στιγμή 76 τραυματίες παραμένουν σε ιατρικά ιδρύματαοι 15 είναι σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση και οι 42 σε σοβαρή κατάσταση.
Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και 4 παιδιά, εκ των οποίων τα δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Το υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί και ταυτοποιηθεί 68 πτώματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης βρέθηκαν περισσότερα από 500 φυσίγγια και δύο όπλα Kalashnikov που ανήκαν στους δράστες.
Επίσης κατασχέθηκαν ένα πιστόλι Makarov και ένα Kalashnikov από τους υπόπτους που κρατήθηκαν σε αυτοκίνητο Renault στην περιοχή Bryansk».

Περισσότερα από 5.000 άτομα απομακρύνθηκαν από το κτήριο

Όπως αναφέρεται, περίπου 5.000 κατάφεραν να εκκενώσουν το κτήριο τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η επίθεση των τρομοκρατών.
Επισημαίνεται, επίσης ότι άλλοι 100 διασώθηκαν από την φωτιά χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών.
Για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία έκαψε το ένα τρίτο του κτηρίου, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα έριξαν πάνω από 160 τόνους νερού ενώ αναφέρεται πως οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο Crocus City Hall πέντε λεπτά μετά τη γνωστοποίηση των πρώτων πυροβολισμών.
1_115.jpg
Macron (Γαλλία): Κυνικό για την ίδια τη Ρωσία να στρέψει την ευθύνη στην Ουκρανία για την επίθεση στη Μόσχα

Θα ήταν κυνικό και αντιπαραγωγικό για την ίδια τη Ρωσία να στρέψει στην Ουκρανία την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα λέει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ο οποίος υποστήριξε πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως πίσω από αυτό το «χτύπημα» είναι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Αν και ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η Ρωσία αμφισβητεί ότι αυτό είναι πίσω από την επίθεση, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι καλύπτουν την Ουκρανία.
«Αυτή η επίθεση ανελήφθη από το Ισλαμικό Κράτος και οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, από τις υπηρεσίες κατασκοπείας μας αλλά και από τους κύριους εταίρους μας, υποδηλώνουν πράγματι ότι ήταν μια οντότητα, μια ομάδα του Ισλαμικού Κράτους που υποκίνησε αυτήν την επίθεση.
Νομίζω ότι θα ήταν κυνικό και αντιπαραγωγικό για την ίδια τη Ρωσία και για την ασφάλεια των πολιτών της να χρησιμοποιήσουν αυτό το πλαίσιο και να το στρέψουν εναντίον της Ουκρανίας» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.
russia_mourn.jpg
Goncharov (Αντιτρομοκρατική μονάδα Alpha): Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πίσω από την επίθεση είναι η Ουκρανία - Ο σκοτεινός ρόλος του Budanov

Ο Sergei Concharov ειδικός της επίλεκτης ρωσικής αντιτρομοκρατικής μονάδας Alpha, που υπάγεται στην FSB, δεν έχει καμία αμφιβολία στο μυαλό του ότι οι Ρώσοι ερευνητές θα βρουν τελικά τους εγκέφαλους πίσω από τη θανατηφόρα επίθεση ενώ ο ίδιος κατέληξε στα συμπεράσματά του.
«Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να χαρακτηριστεί αυτό που συνέβη – αυτή ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, που σημαίνει ότι σκοτώθηκαν αθώοι άνθρωποι. Απλώς εκτελέστηκαν», είπε στο Sputnik.
«Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν μια τρομερή τραγωδία, και νομίζω, ένας κρίκος σε μια αλυσίδα. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η Ουκρανία θα απορρίψει την ευθύνη.
Γιατί κανείς δεν εγκρίνει δημόσια τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κανέναν παράγοντα που θα μπορούσε να μας απομακρύνει από την ουκρανική σύνδεση.
Θα μπορούσε να ήταν κάποια άλλη οργάνωση, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι προκλήθηκε από τους Ναζί της Ουκρανίας», σημείωσε.
Ο Goncharov πιστεύει ότι ο επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας Kyrylo Budanov – ο οποίος έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα στοχεύσει Ρώσους αμάχους, είναι άμεσα υπεύθυνος για τη σφαγή της Παρασκευής (22/3).
Η τρομοκρατική απειλή που προέρχεται από το καθεστώς του Κιέβου είναι πραγματική, τόνισ, επισημαίνοντας σχεδόν καθημερινές αναφορές της FSB για επιχειρήσεις σύλληψης τρομοκρατών, εμπρηστών και επίδοξων βομβιστών αυτοκτονίας.
3_180.jpg
Η σύνδεση μουσουλμανικών στοιχείων με την Ουκρανία και ο σκοτεινός ρόλος CIA – MI6

Πολύ σημαντικές στην υπόθεση είναι και οι εκτιμήσεις του πρώην συμβούλου του Πενταγώνου Douglas McGregor, ο οποίος επισήμανε ότι οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών - η CIA και η MI6 - θα μπορούσαν να είχαν εμπλακεί στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall και πως οι δράστες συνδέονται με μουσουλμανικές ομάδες που πολεμούσαν στο πλευρό της Ουκρανίας .
Σύμφωνα με τον McGregor, οι συμμετέχοντες στην τρομοκρατική επίθεση «συνδέονται άμεσα με μουσουλμανικά στοιχεία που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας».
Επιπλέον, ο απόστρατος συνταγματάρχης αναρωτιέται ποιος είναι ο σύνδεσμος αυτών των ομάδων με το ISIS;
Αναμένει τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις έρευνες να αναδείξουν αυτές τις σκοτεινές διαδρομές των δραστών που οδηγούν στην Ουκρανία.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εμπλέκονταν η MI6/CIA», έγραψε ο McGregor στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024.

David Sachs (Αμερικανός επιχειρηματίας): Ο ρόλος της Ουκρανίας στην επίθεση του Crocus φαίνεται όλο και πιο πιθανός

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας David Sachs δήλωσε στο κοινωνικό δίκτυο X ότι ο ρόλος της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall φαίνεται όλο και πιο πιθανός.
«Εάν η ουκρανική κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση, όπως φαίνεται όλο και πιο πιθανό, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να την αποκηρύξουν ή θα γίνουν συνένοχοι», έγραψε ο David Sachs.
Τρομοκρατική ενέργεια σημειώθηκε το βράδυ της 22ας Μαρτίου πριν από μια συναυλία στο Crocus City Hall στο Krasnogorsk κοντά στη Μόσχα.

Το χρονικό της τραγωδίας


Τουλάχιστον 4 άτομα με στολές παραλλαγής εισέβαλαν το απόγευμα της Παρασκευής (22/3/2024) στον συναυλιακό χώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα και άνοιξαν πυρ την ώρα που λάμβανε χώρα συναυλία των Picnic.
Οι άγνωστοι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους πριν από τη συναυλία.
Στο κτίριο βρισκόταν ομάδα ενόπλων και ήταν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα άγνωστοι ένοπλοι επιτέθηκαν αρχικά στο ισόγειο και στη συνέχεια μέσα στην αίθουσα συναυλιών λίγο πριν από μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος Picnic.
5_128.JPG
Μετά τους πυροβολισμούς, η αίθουσα συναυλιών τυλίχθηκε στις φλόγες από εμπρηστικές βόμβες που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες.
Φωτιά πήρε και μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου, η οροφή του οποίου κατέρρευσε μερικώς.
Δεν βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε χώρους στάθμευσης γύρω από τον μουσικό χώρο Crocus City Hall έξω από τη Μόσχα μετά από την τρομοκρατική επίθεση.
Σύμφωνα με το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης, «μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε μεγάλο χώρο συγκέντρωσης χριστιανών στην πόλη Krasnogorsk στην περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλη καταστροφή στον χώρο πριν αποσυρθούν στις βάσεις τους με ασφάλεια».
Στις 7 Μαρτίου 2024 οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ευρώπης στη Μόσχα εξέδωσαν προειδοποιήσεις στους πολίτες τους για πιθανές επιθέσεις σε πολυσύχναστα μέρη στη Μόσχα.
6_79.JPG
Ο πρόεδρος της Σερβίας Alexandar Vucic δήλωσε ότι οι εκκλήσεις των πρεσβειών των ΗΠΑ και της Βρετανίας προς τους υπηκόους τους να μην επισκέπτονται εμπορικά κέντρα στη Μόσχα δείχνουν πως οι υπηρεσίες πληροφοριών τους είχαν ορισμένες πληροφορίες για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.
«Στις 7 Μαρτίου, η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποίησε τους πολίτες της να μην επισκέπτονται εμπορικά κέντρα.
Στη συνέχεια, οι Βρετανοί και κάποιοι άλλοι έκαναν το ίδιο.
Αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών τους είχε υποκλέψει ορισμένες συνομιλίες, έλαβαν πληροφορίες και ήξεραν ότι κάτι θα συμβεί», είπε ο Vucic.
7_65.JPG
Η επίθεση Crocus City Hall είναι τρομοκρατική και δολιοφθορά από την Ουκρανία, οι τρομοκράτες πρέπει να εξαλειφθούν επί τόπου, δήλωσε στο TASS ο Viktor Bondarev, πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας.
«Αυτό που συνέβη είναι τρομοκρατική επίθεση και πράξη δολιοφθοράς από την Ουκρανία.
Δεν υπάρχει δικαιολογία για τους τρομοκράτες.
Πρέπει να εξαλειφθούν επί τόπου» σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.
8_73.JPG
Οι συλληφθέντες προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία, γιατί έχουν «επαφές» εκεί

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών FSB, οι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν στην περιοχή Bryansk μετά την καταδίωξη οχήματος από την αστυνομία.
Μετά την τρομοκρατική επίθεση, προσπάθησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο και να περάσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.
Οι δράστες είχαν επαφές στην Ουκρανία και γι'αυτό έσπευσαν να διαφύγουν εκεί, δήλωσε η FSB.
«Αφού διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση, οι εγκληματίες σχεδίαζαν να διασχίσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και είχαν κατάλληλες επαφές στην ουκρανική πλευρά», αναφέρει η FSB.
Η FSB προσέθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο αυτό, ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί προσεκτικά, με όπλα που τα είχαν προηγουμένως «θάψει» σε κρύπτη.

9_65.JPG

10_25.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης