Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στις 15/4 η δίκη του Donald Trump για την υπόθεση της Stormy Daniels

ΗΠΑ: Στις 15/4 η δίκη του Donald Trump για την υπόθεση της Stormy Daniels
Ο Cohen κατέθεσε ότι ο πρώην πρόεδρος τον καθοδήγησε να κάνει την πληρωμή
Σχετικά Άρθρα
Στις 15 Απριλίου 2024 θα ξεκινήσει η ποινική δίκη του Donald Trump για τις κατηγορίες που συνδέονται με τα χρήματα που καταβλήθηκαν στην πορνοστάρ Stormy Daniels για να εξαγοραστεί η σιωπή της.
Η απόφαση ελήφθη σήμερα 25/3 και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών είτε να καταδικαστεί είτε να αθωωθεί πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024.
Η ημερομηνία αυτή διασφαλίζει ότι ο Ρεπουμπλικάνος θα γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινική δίκη.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει δηλώσει αθώος σε 34 κατηγορίες για την παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων προκειμένου να αποκρύψει την πληρωμή 130.000 δολαρίων από τον πρώην δικηγόρο του και συνεργάτη του Michael Cohen για να διασφαλίσει τη σιωπή της Stormy Daniels πριν από τις εκλογές του 2016 σχετικά με μια σεξουαλική συνάντηση που, όπως λέει, είχαν μια δεκαετία νωρίτερα –μια συνάντηση που ο Donald Trump αρνείται.
Η επιλογή των ενόρκων για την υπόθεση είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη Δευτέρα 25/3, αλλά ο δικαστής στις 15 Μαρτίου την ανέβαλε για τουλάχιστον 30 ημέρες, αφού οι δικηγόροι του Τραμπ κατηγόρησαν το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, που άσκησε τις κατηγορίες, ότι προσπαθεί να «θάψει» έγγραφα που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία του Michael Cohen.
Τα έγγραφα προέρχονταν από το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν, το οποίο διερεύνησε προηγουμένως την πληρωμή, αλλά δεν απήγγειλε κατηγορίες στον Τραμπ.
Ο Cohen κατέθεσε ότι ο πρώην πρόεδρος τον καθοδήγησε να κάνει την πληρωμή και πήγε στη φυλακή αφού παραδέχθηκε την ενοχή του για παραβίαση των νόμων περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης