Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Δεν έχει αλλάξει η πολιτική μας», απαντούν οι ΗΠΑ στον Netanyahu για το ψήφισμα του ΟΗΕ

«Δεν έχει αλλάξει η πολιτική μας», απαντούν οι ΗΠΑ στον Netanyahu για το ψήφισμα του ΟΗΕ
Απογοήτευση στην Ουάσινγκτον για την ακύρωση της επίσκεψης της ισραηλινής αντιπροσωπείας
Σχετικά Άρθρα
Την «απογοήτευσή» του εξέφρασε ο Λευκός Οίκος για την απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψη υψηλόβαθμης ισραηλινής αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον, αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για την «άμεση εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός» στη Γάζα, με τις ΗΠΑ να απέχουν από την ψηφοφορία.
«Είναι απογοητευτικό. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που δεν θα έρθουν στην Ουάσινγκτον ώστε να έχουμε μια συνολική συζήτηση μαζί τους σχετικά με τις βιώσιμες εναλλακτικές επί του πεδίου της Rafah» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John Kirby.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin θα συναντηθεί πάντως αύριο 26/3 με τον Ισραηλινό ομόλογό του που βρίσκεται ήδη στην Ουάσινγκτον, για να συζητήσουν θέματα όπως η απελευθέρωση των ομήρων, η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και η προστασία των αμάχων στη Rafah. Ο Yoav Gallant πρόκειται επίσης να έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden είχε ζητήσει από τον Netanyahu να στείλει μια αντιπροσωπεία στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις αναφορικά με το σχέδιο του Ισραήλ να πραγματοποιήσει μια στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας στην πόλη της Rafah, κάτι στο οποίο αντιτίθενται οι ΗΠΑ.
Ο Kirby ανέφερε ότι η αμερικανική πολιτική δεν έχει αλλάξει, παρά την απόφαση για αποχή από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία. Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα συνεχίσουν να εκφράζουν τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον για την ισραηλινή πολιτική στη Γάζα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων συνομιλιών μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. «Τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά την άποψή μας ότι μια μεγάλη χερσαία επίθεση στη Rafah θα ήταν μεγάλο λάθος», είπε.
Ο Gallant από την πλευρά του υποστήριξε ότι το Ισραήλ «δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στο σπίτι τους». Πρόσθεσε ότι θα πει στον Λευκό Οίκο ότι το Ισραήλ θα αναλάβει δράση κατά της Hamas παντού, «ακόμη και σε μέρη που δεν έχουμε πάει ακόμη».
Ο Ισραηλινός υπουργός προειδοποίησε επίσης ότι αν δεν υπάρξει μια «νίκη αποφασιστικής σημασίας» στη Γάζα, «μπορεί να βρεθούμε εγγύτερα σε έναν πόλεμο στον βορρά», όπου οι ισραηλινές δυνάμεις ανταλλάσσουν πυρά με μαχητές της Hezbollah εδώ και πέντε μήνες, αφού ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις τον παλαιστινιακό θύλακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης