Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαίωση Trump για υποτιθέμενη απάτη: Κέρδισε παύση του προστίμου των 454 εκατ. δολαρίων - Περιθώριο 10 ημερών

tags :
Δικαίωση Trump για υποτιθέμενη απάτη: Κέρδισε παύση του προστίμου των 454 εκατ. δολαρίων - Περιθώριο 10 ημερών
Περιθώριο 10 ημερών για καταβολή ποσού 175 εκατ. δολαρίων
Σχετικά Άρθρα
Παύση στην «καμπάνα» των 454 εκατ. δολαρίων που του είχε επιβάλει το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, πέτυχε σήμερα 25/3 ο Donald Trump, αρκεί να καταβάλει -ενδεχομένως μέσω ομολόγου που θα εκδώσει- πρόστιμο ύψους 175 εκατ. δολαρίων μέσα σε 10 ημέρες.
Έτσι, ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, γλίτωσε την κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων.
Η απόφαση ενός δευτεροβάθμιου Εφετείου της πολιτείας της Νέας Υόρκης, μετριάζει την κρίση μετρητών του Donald Trump από τα αυξανόμενα νομικά έξοδα του και καθυστερεί την εκτέλεση απόφασης στη δίκη για αστική απάτη.
Ο Ρεπουμπλικανός κατηγορείται πως υπερεκτίμησε την περιουσία του για να εξαπατήσει τους επενδυτές και τους δανειστές.
Ο Donald Trump είπε ότι θα δημοσιεύσει ένα ομόλογο, τίτλους ή μετρητά για να συμμορφωθεί με την εντολή.
«Δεν έκανα ΤΙΠΟΤΑ ΛΑΘΟΣ», έγραψε στα social media.
Το γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε δήλωσε ότι ο κ. Trump «εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την ευθύνη για την απάτη του».
Η δίκη θα επαναλειφθεί στις 15 Απριλίου 2024.
Πριν χορηγηθεί η παύση, ο Donald Trump έπρεπε να πληρώσει μέχρι τη Δευτέρα 25/3 το ποσό των 454 εκατ. δολαρίων, ενώ παράλληλα πρέπει να συγκεντρώσει χρήματα τόσο για την προεκλογική του εκστρατεία όσο και για τα νομικά του έξοδα -κόστος που είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς αντιμετωπίζει τέσσερις επερχόμενες ποινικές δίκες.
Ο Donald Trump έχει δηλώσει αθώος σε όλες αυτές ποινικές υποθέσεις.

Πως λειτουργεί το εγγυητικό ομόλογο

Ένα εγγυητικό ομόλογο λειτουργεί σαν τραπεζική πιστωτική επιστολή.
Εγγυάται ότι ένας κατηγορούμενος μπορεί να καταβάλει δικαστική απόφαση εάν οι προσφυγές δεν ευδοκιμήσουν.
Για να προστατευθούν, οι ασφαλιστές συχνά απαιτούν εξασφαλίσεις που να καλύπτουν συνολικά το 100% της κρίσης, ή περισσότερο, σε μετρητά ή σε τίτλους υψηλής ρευστότητας — όχι σε ακίνητα.
Στην περίπτωση του Trump, οι δικηγόροι του υπολόγισαν ότι θα χρειαζόταν στην πραγματικότητα να βρει εγγύηση 570 εκατομμυρίων δολαρίων, ή το 120% της απόφασης.
Υπάρχει επίσης μια προκαταβολή από 1% έως 3% που χρεώνεται από τον ανάδοχο.
Η ομάδα του Trump το προσδιόρισε στα 18,5 εκατομμύρια δολάρια.
Ακόμα κι αν ο Trump κέρδιζε την έκκλησή του, δεν θα έπαιρνε αυτά τα χρήματα πίσω.

Πόσα μετρητά έχει ο Donald Trump;

Ο Trump είπε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή ότι είχε «σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά».
Αυτό έρχεται αφότου δημοσίευσε εγγύηση 91,6 εκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτόν τον μήνα για να καλύψει μια ξεχωριστή απόφαση από την αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε η συγγραφέας E Jean Carroll.
Η πραγματική οικονομική θέση του Trump είναι ένα μυστήριο, καθώς η εταιρεία του είναι ιδιωτική.
Όπως έδειξε η υπόθεση απάτης της Νέας Υόρκης, έχει μακρά ιστορία υπερβολής της περιουσίας του.

Τι γίνεται με το Truth Social;

Ο Trump αναμένεται για ένα πιθανό απροσδόκητο κέρδος 3 δισ. δολαρίων ή περισσότερο, αφού οι μέτοχοι ενέκριναν ένα σχέδιο για τη δημοσιοποίηση της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης μέσω της εταιρείας του Spac ή λευκών επιταγών (blank-cheque).
Αλλά υπάρχει μια συμφωνία κλειδώματος που τον εμποδίζει να πουλήσει τις μετοχές του για έξι μήνες.
Δεν υπάρχει επίσης καμία ένδειξη ποια θα είναι η αποτίμηση της εταιρείας.
Πολλοί επενδυτές που αγόρασαν μετοχές στην εταιρεία blank-cheque φαίνεται ότι το έκαναν με βάση περισσότερο τη λατρεία τους για τον Trump παρά τα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρείας.
«Η αξία είναι μόνο στα χαρτιά», είπε ο Passas στο Northeastern University.
«Ως εκ τούτου, όποιος το αποδεχθεί ως εγγύηση θα πρέπει να αξιολογήσει τον κίνδυνο».
Μια πιθανότητα, είπε ο Passas, θα μπορούσε να είναι ο Trump να δεσμεύσει έναν συνδυασμό μετρητών, μετοχών και άλλων περιουσιακών στοιχείων ως εγγύηση.
Εν τω μεταξύ, ο γενικός εισαγγελέας πρότεινε ότι μια ομάδα ασφαλιστών θα μπορούσε να διαλύσει το ομόλογο σε, ας πούμε, πέντε μέσα των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να μετριάσει τον κίνδυνο.

Θα μπορούσε ο Trump να λάβει βοήθεια από έναν πλούσιο φίλο ή δωρητή;

Ενώ ένας από τους πλούσιους υποστηρικτές του Trump θα μπορούσε να καλύψει τα μετρητά, θα προκαλούσε τεράστιο δημόσιο έλεγχο.
Μπορεί επίσης να παραβιάζει τους νόμους για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας εάν τα χρήματα θεωρηθούν ως συνεισφορά για την επανεκλογή του Trump.
«Σίγουρα θα εγείρει σοβαρά ερωτήματα γιατί κάποιος να ξοδεύει τέτοιου είδους χρήματα και να επιβαρύνεται με όλα τα άλλα είδη βαρών που θα συνεπάγονται», δήλωσε η Erin Chlopak, ειδικός σε θέματα χρηματοδότησης εκστρατειών στο Campaign Legal Center.
Εάν επρόκειτο για ξένη πηγή, ο έλεγχος θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος και τα θέματα χρηματοδότησης της εκστρατείας θα γίνονταν ακόμη πιο ευαίσθητα.
Όσον αφορά άλλα κονδύλια για την εκστρατεία, ο Trump θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Save America, το λεγόμενο ηγετικό Pac που ελέγχει.
Είχε μόνο 4,1 εκατομμύρια δολάρια στο χέρι στα τέλη Φεβρουαρίου.

Θα μπορούσε ο Trump να κηρύξει πτώχευση;

Το να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή πιθανότατα θα του έδινε χρόνο.
Αλλά η ομάδα Trump φέρεται να απομακρύνεται από μια τέτοια επιλογή λόγω της πολιτικής ζημιάς που θα προκαλούσε σε έναν υποψήφιο που έχει πουλήσει τον εαυτό του ως λαμπρός επιχειρηματίας.

ΗΠΑ: Στις 15/4 η δίκη του Donald Trump για την υπόθεση της Stormy Daniels

Στις 15 Απριλίου 2024 θα ξεκινήσει η ποινική δίκη του Donald Trump για τις κατηγορίες που συνδέονται με τα χρήματα που καταβλήθηκαν στην πορνοστάρ Stormy Daniels για να εξαγοραστεί η σιωπή της.
Η απόφαση ελήφθη σήμερα 25/3 και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών είτε να καταδικαστεί είτε να αθωωθεί πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024.
Η ημερομηνία αυτή διασφαλίζει ότι ο Ρεπουμπλικάνος θα γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινική δίκη.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει δηλώσει αθώος σε 34 κατηγορίες για την παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων προκειμένου να αποκρύψει την πληρωμή 130.000 δολαρίων από τον πρώην δικηγόρο του και συνεργάτη του Michael Cohen για να διασφαλίσει τη σιωπή της Stormy Daniels πριν από τις εκλογές του 2016 σχετικά με μια σεξουαλική συνάντηση που, όπως λέει, είχαν μια δεκαετία νωρίτερα –μια συνάντηση που ο Donald Trump αρνείται.
Η επιλογή των ενόρκων για την υπόθεση είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη Δευτέρα 25/3, αλλά ο δικαστής στις 15 Μαρτίου την ανέβαλε για τουλάχιστον 30 ημέρες, αφού οι δικηγόροι του Τραμπ κατηγόρησαν το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, που άσκησε τις κατηγορίες, ότι προσπαθεί να «θάψει» έγγραφα που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία του Michael Cohen.
Τα έγγραφα προέρχονταν από το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν, το οποίο διερεύνησε προηγουμένως την πληρωμή, αλλά δεν απήγγειλε κατηγορίες στον Τραμπ.
Ο Cohen κατέθεσε ότι ο πρώην πρόεδρος τον καθοδήγησε να κάνει την πληρωμή και πήγε στη φυλακή αφού παραδέχθηκε την ενοχή του για παραβίαση των νόμων περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης