Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για τον ρωσικό στρατό στα εδάφη της Ουκρανίας

Zelensky: Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για τον ρωσικό στρατό στα εδάφη της Ουκρανίας
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου για την 32η επέτειο από την ίδρυση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία καταλαβαίνει ήδη ότι δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής πουθενά στο έδαφος της Ουκρανίας, αναφέρει σε μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα «πρέπει να χάσει ακόμη περισσότερες υποδομές, αρχηγεία, αποθήκες, υλικά».
«Οι Ουκρανοί υπερασπιστές πρέπει να στερήσουν από τους Ρώσους κατακτητές την ικανότητα να επιχειρούν στο ανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε με αφορμή την 32η επέτειο από την ίδρυση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SSU).
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπενθύμισε τις δυνατότητες μεγάλης εμβέλειας και ακρίβειας των ουκρανικών drones τόσο στον ουρανό όσο και στο έδαφος, ενώ ανέφερε ότι η Ουκρανία αναμένει ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από την SSU στην καταπολέμηση των κατακτητών.
«Τα ρωσικά πολεμικά πλοία δεν έχουν πλέον ασφαλή θέση στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας και κοντά στην Κριμαία μας, πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να επιχειρήσουν και στο ανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας», σημείωσε.
Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι οι Ρώσοι χάνουν σταδιακά τον έλεγχο στη Μαύρη Θάλασσα και υποχωρούν στα ανατολικά ύδατα.
Αυτό συνέβαινε στο πλαίσιο μιας σειράς επιτυχημένων χτυπημάτων από Ουκρανούς υπερασπιστές, κατά τις οποίες καταστράφηκαν πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας και το αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη.
Συγκεκριμένα, για τις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιφανείας «Sea Baby» της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας.
Ο Volodymyr Zelensky υπογράμμισε ότι η δημιουργία του πρώτου στόλου θαλάσσιων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον κόσμο οδήγησε στη Ρωσία να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Μαύρη Θάλασσα ως βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης