Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το FBI θέτει υπό ελέγχους τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ

Το FBI θέτει υπό ελέγχους τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ
Μετά τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) υποβάλει τους μουσουλμάνους στις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυστηρό έλεγχο μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, σύμφωνα με δικηγόρο που εργάζεται για τη μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση πολιτικών ελευθεριών στις ΗΠΑ, αναφέρει η τουρκική Daily Sabah.
Οι μουσουλμάνοι στις ΗΠΑ παρακολουθούνται από το FBI για πολλά χρόνια, αλλά οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε σχετικά η Dina Chehata, δικηγόρος διαχείρισης πολιτικών δικαιωμάτων για το γραφείο του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) στο Λος Άντζελες.
«Το γραφείο της CAIR στο Λος Άντζελες έχει λάβει πολυάριθμες καταγγελίες από μέλη της παλαιστινιακής, αραβικής και μουσουλμανικής κοινότητας στη Νότια Καλιφόρνια», είπε η Chehata.
"Μετά τον ισραηλινό πόλεμο, πρόσφατα λάβαμε καταγγελίες ότι πράκτορες του FBI επικοινώνησαν απευθείας με τα μέλη της κοινότητάς μας, είτε τηλεφωνικά είτε πηγαίνοντας στα σπίτια τους, για να τους ανακρίνουν. Θεωρούμε ότι αυτό είναι παρακολούθηση και ανάκριση του FBI της κοινότητάς μας", είπε.
«Υπήρξαν καταγγελίες ότι οι ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές επιβολής του νόμου ρώτησαν τα μέλη της κοινότητας εάν υποστηρίζουν τη Hamas, εάν υποστηρίζουν τη χρήση βίας στην εμπόλεμη περιοχή και τις απόψεις τους για το Ισραήλ και τη Hamas», σημείωσεη δικηγόρος.
"Πιστεύουμε ότι πολλοί άνθρωποι στην κοινότητά μας παρακολουθούνται ήδη από το FBI. Γνωρίζουμε επίσης ότι το FBI παρακολουθεί πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι δεν το κατήγγειλαν σε εμάς. Επομένως, γνωρίζουμε ότι οι οι αναφορές που λάβαμε δεν αντιπροσωπεύουν τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που στην πραγματικότητα παρακολουθούσαν οι πράκτορες του FBI. Εν ολίγοι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι ερευνώνται», σύμφωνα με την Chehata.
«Έχουμε εκδώσει μια προειδοποίηση προς την κοινότητά μας να είναι σε εγρήγορση, καθώς παρατηρήσαμε πολλές διαδοχικές αναφορές πρακτόρων που ανέκριναν Παλαιστίνιους την περασμένη ή δύο εβδομάδες», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης