Τελευταία Νέα
Διεθνή

Boeing: Παραίτηση του CEO Dave Calhoun στο τέλος του 2024 – Αναδιάρθρωση στη διοίκηση

Boeing: Παραίτηση του CEO Dave Calhoun στο τέλος του 2024 – Αναδιάρθρωση στη διοίκηση
Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται
Σχετικά Άρθρα
Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing στο πλαίσιο της διοικητικής αναδιάρθρωσης που δρομολογεί η κολοσσιαία αεροναυπηγική εταιρεία, μετά τα συνεχή πλήγματα στην αξιοπιστία της.
Συγκεκριμένα, ο CEO Dave Calhoun θα αποχωρήσει στα τέλη του 2024 και θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον πρώην CEO της Qualcomm, Steve Mollenkopf.
Μαζί με τον Dave Calhoun θα αποχωρήσει και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Larry Kellner, ενώ την πόρτα της εξόδου θα δει επίσης και ο επικεφαλής του τμήματος εμπορικών αεροσκαφών Stan Deal, δεδομένου πως πρόκειται για τον κλάδο που βρίσκεται στο στόχαστρο μετά την παραλίγο τραγωδία με το 737 Max 9 της Alaska Airlines, τον περασμένο Ιανουάριο.
Είχε προηγηθεί εξάλλου και η υπόθεση των πτώσεων δύο αεροσκαφών 737 Max 8, το 2018 και το 2019, που είχαν οδηγήσει στο θάνατο 346 ανθρώπους, πυροδοτώντας τεράστια κρίση στην εταιρεία.
Ο Dave Calhoun βρισκόταν στο ΔΣ της εταιρείας από το 2009, ωστόσο αντικατέστησε τον Ντένις Μούλενμπεργκ στο πόστο του διευθύνοντα συμβούλου τέσσερα χρόνια πριν με στόχο ακριβώς να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του ομίλου.
Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή ενισχύεται κατά 1% στη Wall Street.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης