Τελευταία Νέα
Διεθνή

Drone με 50 κιλά εκρηκτικά εντοπίστηκε κοντά στο διυλιστήριο πετρελαίου Novokuybyshevsk

Drone με 50 κιλά εκρηκτικά εντοπίστηκε κοντά στο διυλιστήριο πετρελαίου Novokuybyshevsk
Η επιτυχής εξουδετέρωση drone που μεταφέρει τόσο μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο απειλής για κρίσιμες υποδομές και την ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας
Σε άμεση γειτνίαση με το Διυλιστήριο Πετρελαίου Novokuybyshevsk (ORP) στην περιοχή της Σαμάρα, εντοπίστηκε drone με 50 κιλά εκρηκτικών.
Το περιστατικό συνέβη στις 24 Μαρτίου και τράβηξε την προσοχή των δυνάμεων ασφαλείας και των υπηρεσιών πληροφοριών.
Ένα drone τύπου αεροσκάφους με άνοιγμα φτερών τριών μέτρων βρέθηκε σε δασική περιοχή, μόλις 40 μέτρα από το εργοστάσιο, αναδεικνύοντας την πιθανή απειλή του για μια μεγάλη βιομηχανική εγκατάσταση. 
Χάρη στη γρήγορη εργασία των ειδικών του ηλεκτρονικού πολέμου (EW), το drone εξουδετερώθηκε επιτυχώς προτού προκληθεί βλάβη.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το περιστατικό συνέβη στο πλαίσιο προηγούμενων επιθέσεων με drone στο διυλιστήριο Novokuibyshevsky, κατά τις οποίες μία από τις κύριες στήλες επεξεργασίας πετρελαίου υπέστη ζημιά από πυρκαγιά.
Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί ως αποτέλεσμα αυτών των συμβάντων.
Η επιτυχής εξουδετέρωση drone που μεταφέρει τόσο μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο απειλής για κρίσιμες υποδομές και την ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης