Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεγάλη απάτη… Το ISIS ποτέ δεν επιχειρεί εν μέσω Ραμαζανιού – Οι Ρώσοι βλέπουν αμερικανικό δάκτυλο στο μακελειό στο Crocus City Hall

Η μεγάλη απάτη… Το ISIS ποτέ δεν επιχειρεί εν μέσω Ραμαζανιού – Οι Ρώσοι βλέπουν αμερικανικό δάκτυλο στο μακελειό στο Crocus City Hall
Τι δείχνει ανάλυση του Strategic Culture Foundation, για το «θέατρο της Δύσης»
Η Μόσχα θρηνεί για τα θύματα του Crocus City Hall, με την ανάληψη ευθύνης από το ISIS να προκαλεί σοβαρά ερωτήματα.
Φυσικά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί – ακόμα.
Μόνο η FSB (μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας) θα έχει απαντήσεις, καθώς μια μεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η χρονική στιγμή της σφαγής στο Crocus City Hall είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.
Την Παρασκευή κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.
Οι πραγματικοί μουσουλμάνοι δεν θα σκεφτόντουσαν καν να διαπράξουν μια μαζική δολοφονία άοπλων πολιτών κάτω από μια τέτοια ιερή περίσταση, υπενθυμίζει ανάλυση του Strategic Culture Foundation.
Αυτό οδηγεί στο πιο δυνατό σενάριο, προτού η FSB το σταθμίσει: παραφυάδες του ISIS που εισάγονται από το πεδίο μάχης της Συρίας –όπως έχουν τα πράγματα, πιθανώς Τατζίκοι– εκπαιδευμένοι από τη CIA και την MI6, που εργάζονται για λογαριασμό της ουκρανικής SBU.
Αρκετοί μάρτυρες στο Crocus αναφέρθηκαν σε «Ουαχαμπίτες» – καθώς στους καταδρομείς οι δολοφόνοι δεν έμοιαζαν με Σλάβους.
Ήταν στο χέρι του Σέρβου Aleksandar Vucic να τους σταματήσει.
Άλλωστε υπήρχαν «προειδοποιήσεις» στις αρχές Μαρτίου από τις αμερικανικές και βρετανικές πρεσβείες που απευθύνονταν στους πολίτες τους να μην επισκέπτονται δημόσιους χώρους στη Μόσχα με τις πληροφορίες της CIA/MI6 να έχουν εσωτερικές πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια και να μην τις αποκαλύπτουν στη Μόσχα.
Η πλοκή πυκνώνει όταν διαπιστώνεται ότι το Crocus ανήκει στους Agalarovs: μια οικογένεια Αζερορώσου δισεκατομμυριούχου, πολύ στενοί φίλοι του Donald Trump.

Το αμερικανικό Deep State…

Είτε είναι το ίδιο το ISIS, είτε κάποιο παρακλάδι του, οι χορηγοί παραμένουν οι ίδιοι.
Ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Danilov, ήταν αρκετά ανόητος για να επιβεβαιώσει ουσιαστικά, έμμεσα ότι το έκαναν, λέγοντας στην ουκρανική τηλεόραση, «θα κάνουμε στους Ρώσους αυτού του είδους τη διασκέδαση πιο συχνά».
Αλλά εναπόκειτο στον Sergei Goncharov, έναν βετεράνο της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής μονάδας Alpha της Ρωσίας, να αρχίσει στο ξετύλιγμα του αινίγματος: είπε στο Sputnik ότι ο πιο πιθανός εγκέφαλος είναι ο Kyrylo Budanov – ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών στο Ουκρανικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο «αρχηγός κατασκόπων» που τυγχάνει να είναι το κορυφαίο «περιουσιακό στοιχείο» της CIA στο Κίεβο.

Μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό…

Τα τρία παραπάνω στοιχεία συμπληρώνουν όσα είπε ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Rob Bauer, σε ένα φόρουμ ασφαλείας στο Κίεβο: «Χρειάζεστε περισσότερα από χειροβομβίδες – χρειάζεστε ανθρώπους για να αντικαταστήσουν τους νεκρούς και τους τραυματίες. Και αυτό σημαίνει κινητοποίηση».
Μετάφραση: Το ΝΑΤΟ που έχει αναφέρει ότι πρόκειται για πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
Παράλληλα, ο άθλιος «κήπος και ζούγκλα» του Borrell παραδέχτηκε ότι θα ήταν «δύσκολο» για την ΕΕ να βρει επιπλέον 50 δισ. ευρώ για το Κίεβο εάν η Ουάσιγκτον δεν προχωρήσει σε νέα κονδύλια.
Το Θέατρο του Παραλόγου είναι απαράμιλλο.
Ο Γερμανός Καγκελάριος πιστεύει στην πραγματικότητα ότι τα έσοδα από τα κλεμμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία «δεν ανήκουν σε κανέναν», επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση επιπλέον οπλισμού στο Κίεβο.
Ο καθένας γνωρίζει ότι η χρήση τόκων από «παγωμένα», πραγματικά κλεμμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να εξοπλίσει την Ουκρανία είναι αδιέξοδο – εκτός κι αν κλέψουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας, περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως σταθμευμένα στο Βέλγιο και την Ελβετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης