Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάγωσε η Wall Street – Μαζικές οι πωλήσεις μετοχών από insiders, ηγούνται οι δισεκατομμυριούχοι Thiel, Bezos, Zuckerberg

Πάγωσε η Wall Street – Μαζικές οι πωλήσεις μετοχών από insiders, ηγούνται οι δισεκατομμυριούχοι Thiel, Bezos, Zuckerberg
«Σαφώς υπάρχει διάθεση για δημιουργία ρευστότητας αυτή τη στιγμή», αναφέρουν οι αναλυτές
Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια μετρούν ήδη οι πωλήσεις μετοχών από δισεκατομμυριούχους όπως οι Peter Thiel, Jeff Bezos και Mark Zuckerberg, σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες που αντλήθηκαν από τις καταθέσεις των εταιρειών τους αυτό το τρίμηνο.
Ένα μήνυμα ότι η πρόσφατη χρηματιστηριακή έξαρση θα μπορούσε να κορυφωθεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, καθώς η αναλογία των πωλήσεων από εταιρείες βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με την Verity LLC, η οποία παρακολουθεί τις γνωστοποιήσεις συναλλαγών εμπιστευτικών πληροφοριών.
Οι πωλήσεις μετοχών στην αρχή ενός ημερολογιακού έτους είναι φυσιολογικές, με τη συσσωρευμένη ζήτηση στις αρχές του 2024 να επιδεινώνεται από τους μετόχους που απέφευγαν τις πωλήσεις πέρυσι λόγω της πτώσης των αποτιμήσεων των εταιρειών.
Ωστόσο, οι αναλυτές εξακολουθούν να λένε ότι η άνοδος αυτής της περιόδου ήταν εκπληκτική και ένας δείκτης ότι το πρόσφατο ράλι της τεχνολογίας, που τροφοδοτείται από τον ενθουσιασμό για την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, πρόκειται να υποχωρήσει.
«Αν νομίζουν ότι είμαστε στην κορυφή και έτσι βγαίνουν έξω, αυτό είναι ένα μάλλον έντονο μήνυμα προς όλους τους άλλους», δήλωσε ο Charles Elson, βετεράνος και πρόεδρος εταιρικής διακυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ.

Στο επίκεντρο η τεχνολογία

Πολλές από τις μεγαλύτερες πωλήσεις αυτό το τρίμηνο προήλθαν από στελέχη τεχνολογίας.
Ο Thiel, συνιδρυτής του ομίλου ανάλυσης δεδομένων Palantir, πούλησε 175 εκατομμύρια δολάρια αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αποκαλύψεις, τη μεγαλύτερη πώλησή του από εκείνη των 504,8 εκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο του 2021.
Ο ιδρυτής της Amazon, Bezos, πούλησε 50 εκατομμύρια μετοχές αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον όμιλο ηλεκτρονικού εμπορίου τον Φεβρουάριο.
Ο Andy Jassy, διευθύνων σύμβουλος της Amazon, πούλησε 21,1 εκατομμύρια δολάρια μετοχών φέτος, σε σύγκριση με 23,6 εκατομμύρια δολάρια το 2023 και το 2022 μαζί.
Ο Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος της Meta, έχει πουλήσει εκατομμύρια δολάρια από τις μετοχές της εταιρείας εδώ και χρόνια.
Αλλά έχει αυξήσει τις πωλήσεις φέτος καθώς η μετοχή της έφτασε στα υψηλά όλων των εποχών.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, πούλησε 291.000 μετοχές για 135 εκατομμύρια δολάρια, την πρώτη του πώληση αυτού του μεγέθους από τον Νοέμβριο του 2021.
Εξακολουθεί να έχει το 13,5% των υφιστάμενων μετοχών της εταιρείας, γεγονός που τον καθιστά τον μεγαλύτερο μέτοχό της.
«Θεωρούμε τις πωλήσεις εταιρικών μεριδίων ως ένα αρνητικό σημάδι που πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές», δήλωσε ο Ben Silverman, αντιπρόεδρος έρευνας της Verity.
Πρόσθεσε ότι στον τομέα της τεχνολογίας συγκεκριμένα, «βλέπουμε επίσης μια σειρά από μεγάλα ονόματα εταιρειών σε αυτόν τον χώρο με πωλήσεις που δεν είναι τυπικές».
«Σαφώς υπάρχει διάθεση για δημιουργία ρευστότητας αυτή τη στιγμή», είπε ο Silverman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης