Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Η Ρωσία έδειξε στο ΝΑΤΟ ότι μπορεί να καταστρέψει δυτικά F-16 στην Ουκρανία

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Η Ρωσία έδειξε στο ΝΑΤΟ ότι μπορεί να καταστρέψει δυτικά F-16 στην Ουκρανία
Η Ρωσία στις 22/3 πραγματοποίησε επίθεση στο αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsky, όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζονται να παραλάβουν μαχητικά F-16
Ο ρωσικός στρατός έχει αποδείξει στη Βορειοατλαντική Συμμαχία ότι θα είναι σε θέση να χτυπήσει μαχητικά F-16 στα ουκρανικά αεροδρόμια, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η ζημιά σε αυτό το αεροδρόμιο μπορεί να επιβραδύνει την παράδοση των F-16, αλλά θα χρησιμεύσει επίσης ως προειδοποίηση για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ότι εάν τα F-16 βασιστούν πραγματικά σε αυτό το αεροδρόμιο, οι Ρώσοι θα μπορούν να τα χτυπήσουν», υποστηρίζει ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Η Ρωσία στις 22 Μαρτίου 2024 πραγματοποίησε επίθεση στο αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsky, όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζονται να παραλάβουν μαχητικά F-16.
Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Rob Bauer, δήλωσε ότι τα αμερικανικά μαχητικά F-16, τα οποία οι δυτικοί εταίροι υπόσχονται να μεταφέρουν στο Κίεβο, δεν θα μπορούν να πετάξουν εάν δεν διευθετηθεί έγκαιρα η προμήθεια ανταλλακτικών.
Επίσης, ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Alexey Leonkov είπε ότι η προμήθεια αμερικανικών μαχητικών F-16 στο Κίεβο από τον στόλο διαφόρων χωρών του ΝΑΤΟ δεν θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στο μέτωπο και η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων είναι μακράς διάρκειας και δαπανηρή για τις ευρωπαϊκές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης