Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στην Ιταλία - Απειλή για βιολογικές βόμβες σε σιδηροδρομικό σταθμό της Απουλίας – Κλειστά τα σχολεία της περιοχής

Πανικός στην Ιταλία - Απειλή για βιολογικές βόμβες σε σιδηροδρομικό σταθμό της Απουλίας – Κλειστά τα σχολεία της περιοχής
Οι Αρχές της Ιταλίας αρχές εντόπισαν βαλίτσα που μετέφερε μήνυμα για δύο βιολογικές βόμβες στην περιοχή
Σχετικά Άρθρα

(upd) Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιοχή Τράνι. Κι αυτό διότι οι αρχές εντόπισαν βαλίτσα που μετέφερε μήνυμα για δύο βιολογικές βόμβες στην περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση.
Ειδικότερα, η σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Πεσκάρα και Μπάρι έχει ανασταλεί επί του παρόντος λόγω της απειλής για βόμβα που καταγράφηκε στον σταθμό Τράνι, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη δραστηριότητες επαλήθευσης από τους Καραμπινιέρι, την αστυνομική ομάδα βομβών και τους αστυνομικούς των σιδηροδρόμων.
Το σημείωμα ανέφερε ότι θα πληγούν τα σχολεία αλλά και ο σταθμός της περιοχής, με αποτέλεσμα οι αρχές να προβούν στο κλείσιμο τους, ενώ παράλληλα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην εκεί. Η κυκλοφορία αυτή τη στιγμή απαγορεύεται, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
ιταλια.jpg
Μάλιστα, ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Λόγω απειλής βόμβας σε αδιευκρίνιστο σχολείο, όλα τα σχολεία της πόλης όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν σήμερα κλειστά. Οι έλεγχοι της κρατικής αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη στα σχολεία της πόλης. Μετά την επιτυχή αποκατάσταση, το επιστημονικό λύκειο μπορεί να επαναλειτουργήσει».
Έλεγχοι γίνονται και από την αστυνομία στον σταθμό Bari-Palese μετά την ανακάλυψη άλλου σημειώματος που αναγγέλλει την παρουσία βόμβας όχι μόνο στην αυλή του σιδηροδρόμου αλλά και σε σχολείο στη γειτονιά βόρεια του Μπάρι. Φαίνεται ότι ο συναγερμός είναι αβάσιμος, ακόμη κι αν η σιδηροδρομική αστυνομία και οι ιατροδικαστές αναμένουν την άφιξη της ομάδας βομβών και των πυροσβεστών. Στη Μπαρλέτα, ωστόσο, βρέθηκε μια βαλίτσα στην είσοδο ενός κτιρίου που βρίσκεται λίγα βήματα από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Η ανακάλυψη πυροδότησε ενέργειες ασφαλείας από την αστυνομία και την πυροσβεστική. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση φαίνεται να είναι υπό έλεγχο.

Σε επαγρύπνιση για τρομοκρατικό χτύπημα

Μετά το «χτύπημα» στη Μόσχα, οι ιταλικές αρχές είναι σε επαγρύπνηση.
Ειδικότερα, στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας συνεδρίασε η εθνική επιτροπή δημόσιας τάξης και ασφάλειας υπό την προεδρία του υπουργού Matteo Piantedosi. Κατά τη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν όχι μόνο ο υφυπουργός Nicola Molteni, αλλά και οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας, πραγματοποιήθηκε προσεκτική ανάλυση της επίθεσης στη Μόσχα.
Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε η σημασία της συνέχισης της προσεκτικής δραστηριότητας παρακολούθησης, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου, από τις αστυνομικές δυνάμεις και τις υπηρεσίες πληροφοριών για τον εντοπισμό τυχόν καταστάσεων κινδύνου στην εθνική επικράτεια. Η συγκεκριμένη δράση πρόληψης επέτρεψε, από τις 7 Οκτωβρίου 2023 έως σήμερα, την απέλαση 47 ατόμων για λόγους ασφαλείας , εκ των οποίων τα 9 με εντολή του Υπουργού Εσωτερικών. Το 2024 υπήρχαν 23 διατάξεις, εκ των οποίων οι 5 εκδόθηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών.
Επίσης ενόψει των εορτών του Πάσχα, εντατικοποιείται η επιτήρηση και ο έλεγχος από την Αστυνομική Δύναμη με σχεδιασμό συγκεκριμένων επιχειρησιακών, σταθερών και δυναμικών υπηρεσιών, δίνοντας τη μέγιστη προσοχή στους χώρους της μεγαλύτερης συγκέντρωσης και διέλευσης ανθρώπων, όπως καθώς και όλους τους ευαίσθητους στόχους, υπό το φως της πιθανής επικαιροποίησής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης