Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα κατά των Apple, Alphabet και Meta άρχισε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Έρευνα κατά των Apple, Alphabet και Meta άρχισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
Σύμφωνα με το DMA, οι εταιρείες τεχνολογίας δεν επιτρέπεται να εμποδίζουν τις επιχειρήσεις να ενημερώνουν τους χρήστες τους για φθηνότερες επιλογές για τα προϊόντα
Έρευνα για την Apple, την Alphabet και τη Meta άρχισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην πρώτη της έρευνα βάσει της σαρωτικής νέας τεχνολογικής νομοθεσίας για τις ψηφιακές αγορές.
«Σήμερα, η Επιτροπή ξεκίνησε έρευνες μη συμμόρφωσης βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) αναφορικά με τους κανόνες της Alphabet σχετικά με το steering στο Google Play και την προτίμηση στην Αναζήτηση Google, τους κανόνες της Apple για το steering στο App Store και την οθόνη επιλογής για Safari και το «μοντέλο πληρωμής ή συναίνεσης» της Meta», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.
Οι δύο πρώτες έρευνες επικεντρώνονται στην Alphabet και την Apple και σχετίζονται με τους λεγόμενους «κανόνες κατά της θέσης».
Σύμφωνα με το DMA, οι εταιρείες τεχνολογίας δεν επιτρέπεται να εμποδίζουν τις επιχειρήσεις να ενημερώνουν τους χρήστες τους για φθηνότερες επιλογές για τα προϊόντα τους ή για συνδρομές εκτός ενός καταστήματος εφαρμογών.
«Ο τρόπος με τον οποίο η Apple και η Alphabet εφάρμοσαν τους κανόνες DMA για το σύστημα προστασίας από το σύστημα διεύθυνσης φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με το γράμμα του νόμου.
Η Apple και η Alphabet θα εξακολουθούν να χρεώνουν διάφορες επαναλαμβανόμενες χρεώσεις και θα περιορίζουν το σύστημα διεύθυνσης», δήλωσε η επικεφαλής ανταγωνισμού της ΕΕ, Margrethe Vestager.
Η Apple έχει ήδη παραβιάσει τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με αυτό.
Αυτόν τον μήνα, επιβλήθηκε πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ στην εταιρεία αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Apple είχε εφαρμόσει περιορισμούς στους προγραμματιστές εφαρμογών που τους εμπόδιζαν να ενημερώσουν τους χρήστες iOS για εναλλακτικές και φθηνότερες συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής που ήταν διαθέσιμες εκτός της εφαρμογής.
Η τρίτη έρευνα εστιάζει στην Alphabet.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι εξετάζει εάν η εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης Google από την Alphabet «μπορεί να οδηγήσει σε αυτοπροτίμηση σε σχέση με άλλες υπηρεσίες της Google, όπως το Google Shopping, έναντι παρόμοιων ανταγωνιστικών υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης