Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν στην Σεβαστούπολη με 40 Storm Shadow και Neptune - Πενιχρά τα αποτελέσματα

Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν στην Σεβαστούπολη με 40 Storm Shadow και Neptune - Πενιχρά τα αποτελέσματα
Οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν πάνω από 40 πυραύλους Storm Shadow και Neptune, πυραύλους δόλωμα ADM-160 και drones κατά τη διάρκεια της επίθεσης
Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν κέντρο επικοινωνιών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας (BSF) στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας, και σύμφωνα με πληροφορίες έπληξαν μια αποθήκη πετρελαίου και χτύπησαν δύο αποβατικά πλοία της BSF τη νύχτα της 23ης Μαρτίου χωρίς όμως να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.
Οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν πάνω από 40 πυραύλους Storm Shadow και Neptune, πυραύλους δόλωμα ADM-160 και drones κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Οι πύραυλοι Storm Shadow και Neptune έχασαν στόχους στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας

Μια μέρα μετά τη μαζική επίθεση στην Κριμαία, το βράδυ της 24ης Μαρτίου, ουκρανικές στρατιωτικές πηγές δημοσίευσαν τις δορυφορικές εικόνες σε μια προσπάθεια να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι τα πλήγματα αξίας δισεκατομμυρίων είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρές ζημιές στον ρωσικό στρατό, αλλά το βίντεο αποκάλυψε ότι το Κίεβο είπε ψέματα για τα αποτελέσματα της επίθεσης.
Το πρωί της 25ης Μαρτίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν επίσημα ότι δύο μεγάλα αποβατικά πλοία Yamal και Azov του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας καταστράφηκαν στη Σεβαστούπολη.
Πράγματι, οι δορυφορικές εικόνες του κόλπου της Σεβαστούπολης επιβεβαίωσαν ότι δύο πύραυλοι Storm Shadow διέρρηξαν τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας, αλλά έχασαν τους στόχους τους.
Ένας από τους πύραυλους χτύπησε την προβλήτα δίπλα στο μεγάλο πλοίο απόβασης.
Ένας άλλος πύραυλος έπληξε μια άδεια αποβάθρα.
Δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των ναυτικών κατά την απεργία στα πλοία στο λιμάνι.
Είναι προφανές ότι ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να καταστρέψει αυτά τα πλοία παρά τη μαζική δαπανηρή επίθεση
Ένας άλλος στόχος ήταν ένα κτίριο που βρισκόταν στην οδό Rudnev στη Σεβαστούπολη.
Το κτίριο φέρεται να είναι μια παλιά στρατιωτική βάση που στο παρελθόν φιλοξενούσε μονάδα υποστήριξης επικοινωνιών της Ουκρανίας.
Ένας πύραυλος προκάλεσε ζημιές στο κτίριο, αλλά δεν υπήρξαν θύματα.
Γενικά, αρκετοί πύραυλοι Storm Shadow κατάφεραν να διαρρήξουν τη ρωσική αεράμυνα, αλλά ο ουκρανικός στρατός και το ΝΑΤΟ ήταν άτυχοι παρά όλη την αναγνωριστική υποστήριξη από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που αναπτύχθηκαν κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Η αποτελεσματικότητα της πιο μαζικής πυραυλικής επίθεσης στην Κριμαία αποδείχθηκε πολύ μέτρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης